Forum Rasmi MyGH2U Network System

MyGH2U adalah merupakan perniagaan Multi Level yang menawarkan Bonus Harian dan Insentif selama 36 bulan daripada keuntungan projek syarikat.
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Apa pendapat anda?

Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Admin
Admin


Posts : 83
Join date : 2008-01-02
Location : HQ

PostSubject: Apa pendapat anda?   15th May 2008, 1:39 am

Apa pendapat anda sekiranya Buy Back Policy untuk SPS1 dipercepatkan dalam tahun ini juga?
Back to top Go down
View user profile http://mygh2u.forumotion.com
wawa_3597



Posts : 25
Join date : 2008-03-14
Age : 42

PostSubject: Re: Apa pendapat anda?   15th May 2008, 7:08 am

Dengar mcm ok je! cheers cheers cheers setujuUUUUUUUUUUUUUUUU
Back to top Go down
View user profile
nasiberiani



Posts : 16
Join date : 2008-01-03

PostSubject: Re: Apa pendapat anda?   15th May 2008, 9:09 am

ye la. saya pun setuju.
Back to top Go down
View user profile
buskers

avatar

Posts : 22
Join date : 2008-03-19
Location : Sebelah Naga Tasik Chini

PostSubject: Re: Apa pendapat anda?   18th May 2008, 9:26 am

scratch Survey ke betul2 nak buat? Ok la tu. Tak lah lambat sangat menunggu.. Macam mana pulak dengan SPS 2? Ada buy back ke tak ni? Hemnnn Question Kalau ada perubahan kena bagi tau awal. Kalau tak bahaya admin wei...marah orang nanti
Back to top Go down
View user profile
degaOne

avatar

Posts : 68
Join date : 2008-01-08
Age : 41
Location : Utara Selatan Timur Barat MALAYSIA

PostSubject: Re: Apa pendapat anda?   19th May 2008, 6:40 am

Admin wrote:
Apa pendapat anda sekiranya Buy Back Policy untuk SPS1 dipercepatkan dalam tahun ini juga?

Setuju memang la setuju ... tapi jangan la ada syarat2 lain plak hehehhe ... !!

flower afro
Back to top Go down
View user profile
buskers

avatar

Posts : 22
Join date : 2008-03-19
Location : Sebelah Naga Tasik Chini

PostSubject: Re: Apa pendapat anda?   19th May 2008, 9:13 am

aku sependapat dgn ko la dega1...
degaOne wrote:
Admin wrote:
Apa pendapat anda sekiranya Buy Back Policy untuk SPS1 dipercepatkan dalam tahun ini juga?

Setuju memang la setuju ... tapi jangan la ada syarat2 lain plak hehehhe ... !!

flower afro
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
wawa_3597



Posts : 25
Join date : 2008-03-14
Age : 42

PostSubject: Re: Apa pendapat anda?   20th May 2008, 1:09 pm

kawan pn sama!! horeeeeeeeeeeyyyyyyyyyy tapi bila 2 Question Question Question
Back to top Go down
View user profile
puteri_206

avatar

Posts : 192
Join date : 2008-02-05
Location : shah alam......petaling jaya......

PostSubject: Re: Apa pendapat anda?   20th May 2008, 7:09 pm

Admin wrote:
Apa pendapat anda sekiranya Buy Back Policy untuk SPS1 dipercepatkan dalam tahun ini juga?


haa.....yer ker? pu3 stuju jer..... bounce bounce
Back to top Go down
View user profile
buskers

avatar

Posts : 22
Join date : 2008-03-19
Location : Sebelah Naga Tasik Chini

PostSubject: Re: Apa pendapat anda?   4th June 2008, 10:41 am

Apa pendapat anda Venergy masuk metro? No No No No No No No No No No No No No
Back to top Go down
View user profile
redza



Posts : 2
Join date : 2008-06-05

PostSubject: Re: Apa pendapat anda?   5th June 2008, 5:54 pm

Aku setuju...tetapi aku nak tanya gak..

1. Kenapa Buy Back Policy di beri awal..adakah kerana projek PLC kat Indonesia tu tak berjaya.


2. Atau PLC kat Indonesia tu berjaya tetapi pihak syarikat nak sapu semua keuntungan. Ini kerana apabila Buy Back Policy diberikan semula segala pegangngan share ahli telah terputus dan ahli tidak boleh menuntut bayaran insentif tersebut.
Twisted Evil Twisted Evil Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Back to top Go down
View user profile
tauxpa



Posts : 10
Join date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Apa pendapat anda?   6th June 2008, 3:21 am

redza wrote:
Aku setuju...tetapi aku nak tanya gak..

1. Kenapa Buy Back Policy di beri awal..adakah kerana projek PLC kat Indonesia tu tak berjaya.


2. Atau PLC kat Indonesia tu berjaya tetapi pihak syarikat nak sapu semua keuntungan. Ini kerana apabila Buy Back Policy diberikan semula segala pegangngan share ahli telah terputus dan ahli tidak boleh menuntut bayaran insentif tersebut.
Twisted Evil Twisted Evil Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Salam....

Berdasarkan tajuk di atas.... mmg scr umumnya akan mengundang lebih jawapn "Ya" drpd "tidak". He2 faham2 je la situasi skrg ni...

Apapun rasanya soalan tu akan tinggal sbg soalan, jawapannyapun akan jd tak lebih drpd sekadar jawapan sahaja dan "cadangan" pula hanya tinggal sebagai "cadangan shj" tanpa di usulkan kemana2. He2.. harap2 pernyataan sy bukanlah dejavo kepada masa depan yg sebenarnya yg akan berlaku.... Hanya Tan Kok Lye je yg blh mencongak syktnya mengikut coraknya. Bukan corak sesiapa dari kita. Kalau Tan ni jenis yg menjelaskan kepada kita "A" itu adalah "E", maka lebik malang la nasib kita kerana sikapnya "begitu" sbb 1 dunia ni tahu "A" adalah "A" dan "E" adalah "E". Apatah daya lg... RM kitapun mmg dah di poketnya itu.. He2

Apapun pd admin yg memulakan persoalan ini... tanyalah diri sendiri dulu.. "adakah persoalan yg ditimbulkan akan berlaku seperti yg dikata atau hanya utk menambah isu dalam bermadah kata, menambah koleksi cerita tanpa ada apa2 agenda yg jitu sebenarnya"

Hati kita ada 1....
sihatpun itu..
terlukapun itu..

He2......
Back to top Go down
View user profile
buskers

avatar

Posts : 22
Join date : 2008-03-19
Location : Sebelah Naga Tasik Chini

PostSubject: Re: Apa pendapat anda?   8th June 2008, 8:51 am

tauxpa wrote:
redza wrote:
Aku setuju...tetapi aku nak tanya gak..

1. Kenapa Buy Back Policy di beri awal..adakah kerana projek PLC kat Indonesia tu tak berjaya.


2. Atau PLC kat Indonesia tu berjaya tetapi pihak syarikat nak sapu semua keuntungan. Ini kerana apabila Buy Back Policy diberikan semula segala pegangngan share ahli telah terputus dan ahli tidak boleh menuntut bayaran insentif tersebut.
Twisted Evil Twisted Evil Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Salam....

Berdasarkan tajuk di atas.... mmg scr umumnya akan mengundang lebih jawapn "Ya" drpd "tidak". He2 faham2 je la situasi skrg ni...

Apapun rasanya soalan tu akan tinggal sbg soalan, jawapannyapun akan jd tak lebih drpd sekadar jawapan sahaja dan "cadangan" pula hanya tinggal sebagai "cadangan shj" tanpa di usulkan kemana2. He2.. harap2 pernyataan sy bukanlah dejavo kepada masa depan yg sebenarnya yg akan berlaku.... Hanya Tan Kok Lye je yg blh mencongak syktnya mengikut coraknya. Bukan corak sesiapa dari kita. Kalau Tan ni jenis yg menjelaskan kepada kita "A" itu adalah "E", maka lebik malang la nasib kita kerana sikapnya "begitu" sbb 1 dunia ni tahu "A" adalah "A" dan "E" adalah "E". Apatah daya lg... RM kitapun mmg dah di poketnya itu.. He2

Apapun pd admin yg memulakan persoalan ini... tanyalah diri sendiri dulu.. "adakah persoalan yg ditimbulkan akan berlaku seperti yg dikata atau hanya utk menambah isu dalam bermadah kata, menambah koleksi cerita tanpa ada apa2 agenda yg jitu sebenarnya"

Hati kita ada 1....
sihatpun itu..
terlukapun itu..

He2......
apa maslah ko ni? Masalah ulu hati ke? g la pjabat kalau ada prob duit. KL Tan tipu ko ke? kalau aku pon marah kena tipu...brapa ribu duit ko dia lenyapkan? hemn...kes bahaya ni.... scratch scratch scratch
Back to top Go down
View user profile
buskers

avatar

Posts : 22
Join date : 2008-03-19
Location : Sebelah Naga Tasik Chini

PostSubject: Re: Apa pendapat anda?   8th June 2008, 8:56 am

PADA PENDAPAT SAYA...SAYA SUKA TENGOK DAN DENGAR CERAMAH ASMAWEY DALAM YOUTUBE... MACAM BEST JE...GEMBIRA JE SAYA DENGAR...SAMPAI TERMIMPI. MUDAH-MUDAHAN JADI KENYATAAN YE EN ASMAWEY. INSAYAALLAH......BUY BACK PON TAPKPE....LEBIH DARI CUKUP. YANG PENTING KOTAKAN JANJI! INGAT TU..... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
buskers

avatar

Posts : 22
Join date : 2008-03-19
Location : Sebelah Naga Tasik Chini

PostSubject: Re: Apa pendapat anda?   8th June 2008, 8:58 am

ADMIN SENYAP JE......BZ KA? Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
puteri_206

avatar

Posts : 192
Join date : 2008-02-05
Location : shah alam......petaling jaya......

PostSubject: Re: Apa pendapat anda?   8th June 2008, 8:07 pm

Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
tauxpa



Posts : 10
Join date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Apa pendapat anda?   9th June 2008, 3:53 am

buskers wrote:
tauxpa wrote:
redza wrote:
Aku setuju...tetapi aku nak tanya gak..

1. Kenapa Buy Back Policy di beri awal..adakah kerana projek PLC kat Indonesia tu tak berjaya.


2. Atau PLC kat Indonesia tu berjaya tetapi pihak syarikat nak sapu semua keuntungan. Ini kerana apabila Buy Back Policy diberikan semula segala pegangngan share ahli telah terputus dan ahli tidak boleh menuntut bayaran insentif tersebut.
Twisted Evil Twisted Evil Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Salam....

Berdasarkan tajuk di atas.... mmg scr umumnya akan mengundang lebih jawapn "Ya" drpd "tidak". He2 faham2 je la situasi skrg ni...

Apapun rasanya soalan tu akan tinggal sbg soalan, jawapannyapun akan jd tak lebih drpd sekadar jawapan sahaja dan "cadangan" pula hanya tinggal sebagai "cadangan shj" tanpa di usulkan kemana2. He2.. harap2 pernyataan sy bukanlah dejavo kepada masa depan yg sebenarnya yg akan berlaku.... Hanya Tan Kok Lye je yg blh mencongak syktnya mengikut coraknya. Bukan corak sesiapa dari kita. Kalau Tan ni jenis yg menjelaskan kepada kita "A" itu adalah "E", maka lebik malang la nasib kita kerana sikapnya "begitu" sbb 1 dunia ni tahu "A" adalah "A" dan "E" adalah "E". Apatah daya lg... RM kitapun mmg dah di poketnya itu.. He2

Apapun pd admin yg memulakan persoalan ini... tanyalah diri sendiri dulu.. "adakah persoalan yg ditimbulkan akan berlaku seperti yg dikata atau hanya utk menambah isu dalam bermadah kata, menambah koleksi cerita tanpa ada apa2 agenda yg jitu sebenarnya"

Hati kita ada 1....
sihatpun itu..
terlukapun itu..

He2......
apa maslah ko ni? Masalah ulu hati ke? g la pjabat kalau ada prob duit. KL Tan tipu ko ke? kalau aku pon marah kena tipu...brapa ribu duit ko dia lenyapkan? hemn...kes bahaya ni.... scratch scratch scratch

Apa masalah aku tak ada kena mengena dgn ko pun... he2, sgl soalan dan cadangan ko pun, langsung tak bernas/membina... keh3... Ko ni ada krisis moral la aku rasa.. ko igt mygh2u tu bapak ko yg punya ke. Tan tu dgn ko siapa? suami nenek ko ke? Jd yg sahnya, ko tak sesiapa dan soalan akupun tak ada sentuh2 hal ko... lain la kalau ko ni admin yg menyamar atau pembela yg yg terdesak... mwahaha


Patut la laman ni tak laku... Banyak cerita fantasi lagi mengkhayalkan.. tiada apa2 fakta di sini melainkan cerita angan2 kosong sahaja... ke2 keh...

yg benar dilucukan... yg lucu difaktakan... yg buntu didiamkan...
Itu punca minda karat tak kembang2..
Back to top Go down
View user profile
buskers

avatar

Posts : 22
Join date : 2008-03-19
Location : Sebelah Naga Tasik Chini

PostSubject: Re: Apa pendapat anda?   9th June 2008, 8:29 am

tauxpa wrote:
buskers wrote:
tauxpa wrote:
redza wrote:
Aku setuju...tetapi aku nak tanya gak..

1. Kenapa Buy Back Policy di beri awal..adakah kerana projek PLC kat Indonesia tu tak berjaya.


2. Atau PLC kat Indonesia tu berjaya tetapi pihak syarikat nak sapu semua keuntungan. Ini kerana apabila Buy Back Policy diberikan semula segala pegangngan share ahli telah terputus dan ahli tidak boleh menuntut bayaran insentif tersebut.
Twisted Evil Twisted Evil Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Salam....

Berdasarkan tajuk di atas.... mmg scr umumnya akan mengundang lebih jawapn "Ya" drpd "tidak". He2 faham2 je la situasi skrg ni...

Apapun rasanya soalan tu akan tinggal sbg soalan, jawapannyapun akan jd tak lebih drpd sekadar jawapan sahaja dan "cadangan" pula hanya tinggal sebagai "cadangan shj" tanpa di usulkan kemana2. He2.. harap2 pernyataan sy bukanlah dejavo kepada masa depan yg sebenarnya yg akan berlaku.... Hanya Tan Kok Lye je yg blh mencongak syktnya mengikut coraknya. Bukan corak sesiapa dari kita. Kalau Tan ni jenis yg menjelaskan kepada kita "A" itu adalah "E", maka lebik malang la nasib kita kerana sikapnya "begitu" sbb 1 dunia ni tahu "A" adalah "A" dan "E" adalah "E". Apatah daya lg... RM kitapun mmg dah di poketnya itu.. He2

Apapun pd admin yg memulakan persoalan ini... tanyalah diri sendiri dulu.. "adakah persoalan yg ditimbulkan akan berlaku seperti yg dikata atau hanya utk menambah isu dalam bermadah kata, menambah koleksi cerita tanpa ada apa2 agenda yg jitu sebenarnya"

Hati kita ada 1....
sihatpun itu..
terlukapun itu..

He2......
apa maslah ko ni? Masalah ulu hati ke? g la pjabat kalau ada prob duit. KL Tan tipu ko ke? kalau aku pon marah kena tipu...brapa ribu duit ko dia lenyapkan? hemn...kes bahaya ni.... scratch scratch scratch

Apa masalah aku tak ada kena mengena dgn ko pun... he2, sgl soalan dan cadangan ko pun, langsung tak bernas/membina... keh3... Ko ni ada krisis moral la aku rasa.. ko igt mygh2u tu bapak ko yg punya ke. Tan tu dgn ko siapa? suami nenek ko ke? Jd yg sahnya, ko tak sesiapa dan soalan akupun tak ada sentuh2 hal ko... lain la kalau ko ni admin yg menyamar atau pembela yg yg terdesak... mwahaha


Patut la laman ni tak laku... Banyak cerita fantasi lagi mengkhayalkan.. tiada apa2 fakta di sini melainkan cerita angan2 kosong sahaja... ke2 keh...

yg benar dilucukan... yg lucu difaktakan... yg buntu didiamkan...
Itu punca minda karat tak kembang2..

yang pastinya aku bukan admin. aku rasa ko yang bermasalah, aku tak de bg cadangan....hanya ingatan kepada org2 gh2u. idup kat dunia ni kena ingat mengingati..tak gitu? tapi kena cara yang hikmah..kalau ko ada belajar mesti ko tau apa itu HIKMAH.. cuma cara aku sampaikan double meaning.. bagi orang2 yag berfikir mesti boleh paham. kalau minda ko berkembang pon mesti ko boleh paham.. ha g scroll balik baca semula. yg ko sebut2 pasal nenek moyang aku ni apa hal? ko marah sangat kat kl tan ni kenapa sebanarnya? dalam forum lain pon ko jugak interframe. ko kena belajar barbahasa la dengan aku..nak? belajar sabar...nak? aku marah jugak ko sebut nenek2 ni.. Ha ni aku ikut stail ko berbahasa plak...pesal? KL Tan rogol mak kau ke yg ko marah sangat kat dia ni? Ke adik ko? Kakak ko? bini ko? berapa kali kena torot mak kau ni ? aku punya agenda sendiri.. aku tak kata gh2u perfect dan orang macam kau lagi la tak perfect..aku rasa minda ko la yang tak berkembang. Bising sana sini dalam forum..buat apa? G la report kat mana2 tempat yang sesuai kalau betul ko ni mangsa ataupon ada kawan2 ko yg jadi mangsa... paham? ke ko ni jenis yang bachul tak de batu? ataupon orang yg suka bisisng2 dalam forum je? aku ingat lepas ni kalau rumah ko tabakar ke..ko report kat forum la bkn bomba tau , kalau ko kena rompak pon ko report jgk kat forum, kalau...kalau...kalau... bla bla bla bla bla bla la semua report forum ye... sebab ko jenis yg bising2 je action tak de... pandai cakap je minda tak berkembang...ko tu yang bangang. negara ada law, ada procuder ...ikt la proper way kalau betul ko tu mangsa! kalau bukan kau pon mangsa ko tolonglah mangsa2 yang seangkatan dengan ko...bangang! la Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
tauxpa



Posts : 10
Join date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Apa pendapat anda?   16th June 2008, 12:09 am

Hahakkksss.... nak aku belajar dgn ko... lucu nya.. melenting gila. kata2 bertaburan kemerata2 x semena2. Mula2 mnyampok lps tu kena sampok DAN MENGAMOK.. keh2 keh.. kalau aku kata Tan tu suami nenek ko, ko nk bengang itu mmbawa byk kemungkinan. Yg pentingnya kat sini ko bengang sbb ko mmg BANGANG. "Suami" adalah status yg mulia... sbb WUJUD Perkahwinan... Tp "ROGOL" ke2 keh... mana setara... jd dsitu je la mentaliti ko... IQ rendah lg JUAH. Melenting tanpa "kisah".. Kau lah "pasir" yg mengaku "bukit" bila "terhimpit", bila2 blh pecah berderai walau mulut mcm murai.. layan ko sama mcm lyn org tak ada akai... jd "out of my way my darling"... kau bkn lyk ku kerana "Jiwa BerRoh kotormu"..

Kita x penah sebahasa.. sbb akal ko tak mampu meniru tingkah dan bahasaku kerana kejijikan lg dungu mindamu...Ideamu bagai kain buruk lama yg reput.. diguna busuk, disimpan cabuk di buang mencemar ALAM... KEH2 KEH

Aku x kisah apa ko nak katapun sbb itu bkn hal utamapun.. ko nak geram geram la.. Aku tau apa yg aku nk di sini.. Ko?? Cuma hati ko nmpak menggerutu.. ..

Tak unggul..
Tak jitu...
Tak lebih...
Sekadar Pengampu...

he2 baru 2 page je... Aku x akan ke sini selalu. Capaian Rating mbazir wktu... Aku akn ada di mana2... selak je.. pasti kau jumpa... tak di sini pastinya di sana.. cuma bila jumpa.. jgn kau nganga.. mwahahaha
Back to top Go down
View user profile
tauxpa



Posts : 10
Join date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Apa pendapat anda?   16th June 2008, 12:09 am

buskers wrote:
tauxpa wrote:
buskers wrote:
tauxpa wrote:
redza wrote:
Aku setuju...tetapi aku nak tanya gak..

1. Kenapa Buy Back Policy di beri awal..adakah kerana projek PLC kat Indonesia tu tak berjaya.


2. Atau PLC kat Indonesia tu berjaya tetapi pihak syarikat nak sapu semua keuntungan. Ini kerana apabila Buy Back Policy diberikan semula segala pegangngan share ahli telah terputus dan ahli tidak boleh menuntut bayaran insentif tersebut.
Twisted Evil Twisted Evil Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Salam....

Berdasarkan tajuk di atas.... mmg scr umumnya akan mengundang lebih jawapn "Ya" drpd "tidak". He2 faham2 je la situasi skrg ni...

Apapun rasanya soalan tu akan tinggal sbg soalan, jawapannyapun akan jd tak lebih drpd sekadar jawapan sahaja dan "cadangan" pula hanya tinggal sebagai "cadangan shj" tanpa di usulkan kemana2. He2.. harap2 pernyataan sy bukanlah dejavo kepada masa depan yg sebenarnya yg akan berlaku.... Hanya Tan Kok Lye je yg blh mencongak syktnya mengikut coraknya. Bukan corak sesiapa dari kita. Kalau Tan ni jenis yg menjelaskan kepada kita "A" itu adalah "E", maka lebik malang la nasib kita kerana sikapnya "begitu" sbb 1 dunia ni tahu "A" adalah "A" dan "E" adalah "E". Apatah daya lg... RM kitapun mmg dah di poketnya itu.. He2

Apapun pd admin yg memulakan persoalan ini... tanyalah diri sendiri dulu.. "adakah persoalan yg ditimbulkan akan berlaku seperti yg dikata atau hanya utk menambah isu dalam bermadah kata, menambah koleksi cerita tanpa ada apa2 agenda yg jitu sebenarnya"

Hati kita ada 1....
sihatpun itu..
terlukapun itu..

He2......
apa maslah ko ni? Masalah ulu hati ke? g la pjabat kalau ada prob duit. KL Tan tipu ko ke? kalau aku pon marah kena tipu...brapa ribu duit ko dia lenyapkan? hemn...kes bahaya ni.... scratch scratch scratch

Apa masalah aku tak ada kena mengena dgn ko pun... he2, sgl soalan dan cadangan ko pun, langsung tak bernas/membina... keh3... Ko ni ada krisis moral la aku rasa.. ko igt mygh2u tu bapak ko yg punya ke. Tan tu dgn ko siapa? suami nenek ko ke? Jd yg sahnya, ko tak sesiapa dan soalan akupun tak ada sentuh2 hal ko... lain la kalau ko ni admin yg menyamar atau pembela yg yg terdesak... mwahaha


Patut la laman ni tak laku... Banyak cerita fantasi lagi mengkhayalkan.. tiada apa2 fakta di sini melainkan cerita angan2 kosong sahaja... ke2 keh...

yg benar dilucukan... yg lucu difaktakan... yg buntu didiamkan...
Itu punca minda karat tak kembang2..

yang pastinya aku bukan admin. aku rasa ko yang bermasalah, aku tak de bg cadangan....hanya ingatan kepada org2 gh2u. idup kat dunia ni kena ingat mengingati..tak gitu? tapi kena cara yang hikmah..kalau ko ada belajar mesti ko tau apa itu HIKMAH.. cuma cara aku sampaikan double meaning.. bagi orang2 yag berfikir mesti boleh paham. kalau minda ko berkembang pon mesti ko boleh paham.. ha g scroll balik baca semula. yg ko sebut2 pasal nenek moyang aku ni apa hal? ko marah sangat kat kl tan ni kenapa sebanarnya? dalam forum lain pon ko jugak interframe. ko kena belajar barbahasa la dengan aku..nak? belajar sabar...nak? aku marah jugak ko sebut nenek2 ni.. Ha ni aku ikut stail ko berbahasa plak...pesal? KL Tan rogol mak kau ke yg ko marah sangat kat dia ni? Ke adik ko? Kakak ko? bini ko? berapa kali kena torot mak kau ni ? aku punya agenda sendiri.. aku tak kata gh2u perfect dan orang macam kau lagi la tak perfect..aku rasa minda ko la yang tak berkembang. Bising sana sini dalam forum..buat apa? G la report kat mana2 tempat yang sesuai kalau betul ko ni mangsa ataupon ada kawan2 ko yg jadi mangsa... paham? ke ko ni jenis yang bachul tak de batu? ataupon orang yg suka bisisng2 dalam forum je? aku ingat lepas ni kalau rumah ko tabakar ke..ko report kat forum la bkn bomba tau , kalau ko kena rompak pon ko report jgk kat forum, kalau...kalau...kalau... bla bla bla bla bla bla la semua report forum ye... sebab ko jenis yg bising2 je action tak de... pandai cakap je minda tak berkembang...ko tu yang bangang. negara ada law, ada procuder ...ikt la proper way kalau betul ko tu mangsa! kalau bukan kau pon mangsa ko tolonglah mangsa2 yang seangkatan dengan ko...bangang! la Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Hahakkksss.... nak aku belajar dgn ko... lucu nya.. melenting gila. kata2 bertaburan kemerata2 x semena2. Mula2 mnyampok lps tu kena sampok DAN MENGAMOK.. keh2 keh.. kalau aku kata Tan tu suami nenek ko, ko nk bengang itu mmbawa byk kemungkinan. Yg pentingnya kat sini ko bengang sbb ko mmg BANGANG. "Suami" adalah status yg mulia... sbb WUJUD Perkahwinan... Tp "ROGOL" ke2 keh... mana setara... jd dsitu je la mentaliti ko... IQ rendah lg JUAH. Melenting tanpa "kisah".. Kau lah "pasir" yg mengaku "bukit" bila "terhimpit", bila2 blh pecah berderai walau mulut mcm murai.. layan ko sama mcm lyn org tak ada akai... jd "out of my way my darling"... kau bkn lyk ku kerana "Jiwa BerRoh kotormu"..

Kita x penah sebahasa.. sbb akal ko tak mampu meniru tingkah dan bahasaku kerana kejijikan lg dungu mindamu...Ideamu bagai kain buruk lama yg reput.. diguna busuk, disimpan cabuk di buang mencemar ALAM... KEH2 KEH

Aku x kisah apa ko nak katapun sbb itu bkn hal utamapun.. ko nak geram geram la.. Aku tau apa yg aku nk di sini.. Ko?? Cuma hati ko nmpak menggerutu.. ..

Tak unggul..
Tak jitu...
Tak lebih...
Sekadar Pengampu...

he2 baru 2 page je... Aku x akan ke sini selalu. Capaian Rating mbazir wktu... Aku akn ada di mana2... selak je.. pasti kau jumpa... tak di sini pastinya di sana.. cuma bila jumpa.. jgn kau nganga.. mwahahaha
Back to top Go down
View user profile
buskers

avatar

Posts : 22
Join date : 2008-03-19
Location : Sebelah Naga Tasik Chini

PostSubject: Re: Apa pendapat anda?   17th June 2008, 8:47 am

tauxpa wrote:
Hahakkksss.... nak aku belajar dgn ko... lucu nya.. melenting gila. kata2 bertaburan kemerata2 x semena2. Mula2 mnyampok lps tu kena sampok DAN MENGAMOK.. keh2 keh.. kalau aku kata Tan tu suami nenek ko, ko nk bengang itu mmbawa byk kemungkinan. Yg pentingnya kat sini ko bengang sbb ko mmg BANGANG. "Suami" adalah status yg mulia... sbb WUJUD Perkahwinan... Tp "ROGOL" ke2 keh... mana setara... jd dsitu je la mentaliti ko... IQ rendah lg JUAH. Melenting tanpa "kisah".. Kau lah "pasir" yg mengaku "bukit" bila "terhimpit", bila2 blh pecah berderai walau mulut mcm murai.. layan ko sama mcm lyn org tak ada akai... jd "out of my way my darling"... kau bkn lyk ku kerana "Jiwa BerRoh kotormu"..

Kita x penah sebahasa.. sbb akal ko tak mampu meniru tingkah dan bahasaku kerana kejijikan lg dungu mindamu...Ideamu bagai kain buruk lama yg reput.. diguna busuk, disimpan cabuk di buang mencemar ALAM... KEH2 KEH

Aku x kisah apa ko nak katapun sbb itu bkn hal utamapun.. ko nak geram geram la.. Aku tau apa yg aku nk di sini.. Ko?? Cuma hati ko nmpak menggerutu.. ..

Tak unggul..
Tak jitu...
Tak lebih...
Sekadar Pengampu...

he2 baru 2 page je... Aku x akan ke sini selalu. Capaian Rating mbazir wktu... Aku akn ada di mana2... selak je.. pasti kau jumpa... tak di sini pastinya di sana.. cuma bila jumpa.. jgn kau nganga.. mwahahaha

Melenting? Aku tengok ko yang melenting dulu sampai nenek2 pon kelua... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Ko ni ibarat macam seorang budak yang cacat otak yang sedang bergaduh membebel marah kat seorang budak cina. Lalu datang la seorang insan yang cerdik bertanya, kenapa ko marah kat budak cina ni? Berapa duit ko dia tipu? Kenapa tak report polis? Lalu ko yang cacat otak ni menjawab " Budak cina ni suami nenek ko ke?" (jawapan ko malahan lebih teruk dari seorang yang budak cacat otak) sebab ko sempurna dan belagak tinggi ilmu agama kononya..mazhab mana yang ko ikut menghasut orang lain membenci sesama manusia tanpa sebab? Walaupun ko ada sebab utk bermusuhan dengan dia. Kenapa mesti mengajak orang lain turut sama membenci? Satu lagi aku nak warning ko... dalam memberi pendapat jangan gunakan agama untuk menguatkan hujah ko atas kepentingan peribadi... ha! Ko singkap cerita ashabul hkahfi dalam forum2 yang lain sebab apa? Sebab ko dakwah? ko cerita pasal anjiing... ko Jihad? apa yang ko jihadkan? jangan permainkan semua itu. orang yang buat begitu bunuh pun aku sanggup... ko mengucap kalimah shahadah dan fikir smlula apa yang telah ko taip2 kan selama ni? tanya apa niat ko? Lillahita'ala? Apa kesan pd orang lain? Apa dosa ko pada allah? Kmdn sujud syukur sebab ko masih boleh manaip melihat dan berjalan. Ko gunakan sirah...hadis untuk kepentingan peribadi ko selamani...renung...dan kalau dah tersepit dek downline ko tu...usaha la utk perbaikinya.....
Back to top Go down
View user profile
tauxpa



Posts : 10
Join date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Apa pendapat anda?   20th June 2008, 12:51 pm

buskers wrote:
tauxpa wrote:
Hahakkksss.... nak aku belajar dgn ko... lucu nya.. melenting gila. kata2 bertaburan kemerata2 x semena2. Mula2 mnyampok lps tu kena sampok DAN MENGAMOK.. keh2 keh.. kalau aku kata Tan tu suami nenek ko, ko nk bengang itu mmbawa byk kemungkinan. Yg pentingnya kat sini ko bengang sbb ko mmg BANGANG. "Suami" adalah status yg mulia... sbb WUJUD Perkahwinan... Tp "ROGOL" ke2 keh... mana setara... jd dsitu je la mentaliti ko... IQ rendah lg JUAH. Melenting tanpa "kisah".. Kau lah "pasir" yg mengaku "bukit" bila "terhimpit", bila2 blh pecah berderai walau mulut mcm murai.. layan ko sama mcm lyn org tak ada akai... jd "out of my way my darling"... kau bkn lyk ku kerana "Jiwa BerRoh kotormu"..

Kita x penah sebahasa.. sbb akal ko tak mampu meniru tingkah dan bahasaku kerana kejijikan lg dungu mindamu...Ideamu bagai kain buruk lama yg reput.. diguna busuk, disimpan cabuk di buang mencemar ALAM... KEH2 KEH

Aku x kisah apa ko nak katapun sbb itu bkn hal utamapun.. ko nak geram geram la.. Aku tau apa yg aku nk di sini.. Ko?? Cuma hati ko nmpak menggerutu.. ..

Tak unggul..
Tak jitu...
Tak lebih...
Sekadar Pengampu...

he2 baru 2 page je... Aku x akan ke sini selalu. Capaian Rating mbazir wktu... Aku akn ada di mana2... selak je.. pasti kau jumpa... tak di sini pastinya di sana.. cuma bila jumpa.. jgn kau nganga.. mwahahaha

Melenting? Aku tengok ko yang melenting dulu sampai nenek2 pon kelua... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Ko ni ibarat macam seorang budak yang cacat otak yang sedang bergaduh membebel marah kat seorang budak cina. Lalu datang la seorang insan yang cerdik bertanya, kenapa ko marah kat budak cina ni? Berapa duit ko dia tipu? Kenapa tak report polis? Lalu ko yang cacat otak ni menjawab " Budak cina ni suami nenek ko ke?" (jawapan ko malahan lebih teruk dari seorang yang budak cacat otak) sebab ko sempurna dan belagak tinggi ilmu agama kononya..mazhab mana yang ko ikut menghasut orang lain membenci sesama manusia tanpa sebab? Walaupun ko ada sebab utk bermusuhan dengan dia. Kenapa mesti mengajak orang lain turut sama membenci? Satu lagi aku nak warning ko... dalam memberi pendapat jangan gunakan agama untuk menguatkan hujah ko atas kepentingan peribadi... ha! Ko singkap cerita ashabul hkahfi dalam forum2 yang lain sebab apa? Sebab ko dakwah? ko cerita pasal anjiing... ko Jihad? apa yang ko jihadkan? jangan permainkan semua itu. orang yang buat begitu bunuh pun aku sanggup... ko mengucap kalimah shahadah dan fikir smlula apa yang telah ko taip2 kan selama ni? tanya apa niat ko? Lillahita'ala? Apa kesan pd orang lain? Apa dosa ko pada allah? Kmdn sujud syukur sebab ko masih boleh manaip melihat dan berjalan. Ko gunakan sirah...hadis untuk kepentingan peribadi ko selamani...renung...dan kalau dah tersepit dek downline ko tu...usaha la utk perbaikinya.....

Ada peminat fanatik rupanya... hafal semua siri nampak. Kalau rasa bahan tu sesat... nafikan la.. pegi baca balik (dgn hati yg neutral) dan kalau ada salah sila betulkan... akupun sudi rendah diri bertaubat kalau aku salah tulis... he2.. tp aku rasa ko baca sebelah mata, sbb tu ko dpt lain dr yg sepatutnya.. sebelah lg ko tgk RM.. keh2 keh.. Itu semua pesanan umum yg mmbina.. Ttg niat aku.. ko siapa nak belagak tahu...?

Ttg warning& bunuh... bunuh semut boleh la... (dosa tu ko tanggung sendiri) he2 ko balik "gejut" kambing belakang rumah ko je lah.. he2. Dah la bangang, dilayan pun besar tuah.... Memandu beribu kilometer.. tp buta arah... dh la buta arah he2 awal perjalanan tgk papan tandapun ala kadar (sbb ego la tu).Hasilnya... sosat jln... yg dimarah.. pihak yg buat papan tanda.. ko gak yg betul (pd ko). Keh2 keh... Itu la ko.. tu la, org ckp dgn org lain, jgn la nyampok. Kan dh jd mcm org mabok... Kisah bdk cina tu ko lyn la sndiri... x mmbawa erti. Ko dgn diri ko je faham sbb itu cara fikir ko..

Bunuhhhh... jgn x bunuh. Dah brapa byk org yg ko bunuh bila "pada ko" dia guna agama utk kepentingan diri? Ko trima arahan majlis fatwa mana utk halalkan pembunuhan berdasarkan hukum "akal bengap" ko tu? Pengasas Hadhari ko x nak bunuh ke he2? Mgkin sbb dia x kaco Gh.. keh2 keh... Dan itu je la tahap IQ ko.. sori ye bkn nk hina tp suatu hari nnt ko akan sedar gak.. percayalah.

Dan kalau ada sakit jantung atau darah tinggi.. ko jgn suka mnyampok tak tentu hala... He2 insyuran tak cover.. aku kesian gak kat ko. Entah2 ko ni mazlan rezuan apa.. keh2 keh.. Lepas ni kalau kilang cetak buku agama tu pemiliknya kufar.. ko jgn x serang ye.. sbb niat dia cuma nak ambil untung je.. serang sama yg mengarang agama semata2 kaut untung gak... he2 ko kan pandai tgk hati org.. He2 tgk hati org pandai... tp pemahaman waktu mmbaca lemah.. payah faham sbb hati senget sebelah... sbb tu kata2 pun "lintang pukang"... ko study balik dari awal "ko menyampok aku" dan "dari mula" aku "menyentuh hal agama" kaji dr aspek apa, sebab apa dan mengapa dan cari kesalahannya. Tp dgn "otak" ko skrg mmg 3 thn pun x dpt... kena tggu Gh tutup dulu baru ko ada akai... keh2 keh.. study ye... aku bg masa kat ko 12 tahun... "tunggu" aku ketika berdoa lps solatmu... keh2 keh..

Dendam punca dungumu..
Mnyampok ruang legarku..
Lentingmu....
Senyumkan kucingku..

mwahaha..
btl kata org tua2.. org x ada akai x leh di lyn... noktah.
Back to top Go down
View user profile
buskers

avatar

Posts : 22
Join date : 2008-03-19
Location : Sebelah Naga Tasik Chini

PostSubject: Re: Apa pendapat anda?   23rd June 2008, 5:41 am

kena jumpa kaunsler la ko ni...psikosis aras tinggi bahay ni. Boleh jadi gila orang macam ni..



tauxpa wrote:
buskers wrote:
tauxpa wrote:
Hahakkksss.... nak aku belajar dgn ko... lucu nya.. melenting gila. kata2 bertaburan kemerata2 x semena2. Mula2 mnyampok lps tu kena sampok DAN MENGAMOK.. keh2 keh.. kalau aku kata Tan tu suami nenek ko, ko nk bengang itu mmbawa byk kemungkinan. Yg pentingnya kat sini ko bengang sbb ko mmg BANGANG. "Suami" adalah status yg mulia... sbb WUJUD Perkahwinan... Tp "ROGOL" ke2 keh... mana setara... jd dsitu je la mentaliti ko... IQ rendah lg JUAH. Melenting tanpa "kisah".. Kau lah "pasir" yg mengaku "bukit" bila "terhimpit", bila2 blh pecah berderai walau mulut mcm murai.. layan ko sama mcm lyn org tak ada akai... jd "out of my way my darling"... kau bkn lyk ku kerana "Jiwa BerRoh kotormu"..

Kita x penah sebahasa.. sbb akal ko tak mampu meniru tingkah dan bahasaku kerana kejijikan lg dungu mindamu...Ideamu bagai kain buruk lama yg reput.. diguna busuk, disimpan cabuk di buang mencemar ALAM... KEH2 KEH

Aku x kisah apa ko nak katapun sbb itu bkn hal utamapun.. ko nak geram geram la.. Aku tau apa yg aku nk di sini.. Ko?? Cuma hati ko nmpak menggerutu.. ..

Tak unggul..
Tak jitu...
Tak lebih...
Sekadar Pengampu...

he2 baru 2 page je... Aku x akan ke sini selalu. Capaian Rating mbazir wktu... Aku akn ada di mana2... selak je.. pasti kau jumpa... tak di sini pastinya di sana.. cuma bila jumpa.. jgn kau nganga.. mwahahaha

Melenting? Aku tengok ko yang melenting dulu sampai nenek2 pon kelua... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Ko ni ibarat macam seorang budak yang cacat otak yang sedang bergaduh membebel marah kat seorang budak cina. Lalu datang la seorang insan yang cerdik bertanya, kenapa ko marah kat budak cina ni? Berapa duit ko dia tipu? Kenapa tak report polis? Lalu ko yang cacat otak ni menjawab " Budak cina ni suami nenek ko ke?" (jawapan ko malahan lebih teruk dari seorang yang budak cacat otak) sebab ko sempurna dan belagak tinggi ilmu agama kononya..mazhab mana yang ko ikut menghasut orang lain membenci sesama manusia tanpa sebab? Walaupun ko ada sebab utk bermusuhan dengan dia. Kenapa mesti mengajak orang lain turut sama membenci? Satu lagi aku nak warning ko... dalam memberi pendapat jangan gunakan agama untuk menguatkan hujah ko atas kepentingan peribadi... ha! Ko singkap cerita ashabul hkahfi dalam forum2 yang lain sebab apa? Sebab ko dakwah? ko cerita pasal anjiing... ko Jihad? apa yang ko jihadkan? jangan permainkan semua itu. orang yang buat begitu bunuh pun aku sanggup... ko mengucap kalimah shahadah dan fikir smlula apa yang telah ko taip2 kan selama ni? tanya apa niat ko? Lillahita'ala? Apa kesan pd orang lain? Apa dosa ko pada allah? Kmdn sujud syukur sebab ko masih boleh manaip melihat dan berjalan. Ko gunakan sirah...hadis untuk kepentingan peribadi ko selamani...renung...dan kalau dah tersepit dek downline ko tu...usaha la utk perbaikinya.....

Ada peminat fanatik rupanya... hafal semua siri nampak. Kalau rasa bahan tu sesat... nafikan la.. pegi baca balik (dgn hati yg neutral) dan kalau ada salah sila betulkan... akupun sudi rendah diri bertaubat kalau aku salah tulis... he2.. tp aku rasa ko baca sebelah mata, sbb tu ko dpt lain dr yg sepatutnya.. sebelah lg ko tgk RM.. keh2 keh.. Itu semua pesanan umum yg mmbina.. Ttg niat aku.. ko siapa nak belagak tahu...?

Ttg warning& bunuh... bunuh semut boleh la... (dosa tu ko tanggung sendiri) he2 ko balik "gejut" kambing belakang rumah ko je lah.. he2. Dah la bangang, dilayan pun besar tuah.... Memandu beribu kilometer.. tp buta arah... dh la buta arah he2 awal perjalanan tgk papan tandapun ala kadar (sbb ego la tu).Hasilnya... sosat jln... yg dimarah.. pihak yg buat papan tanda.. ko gak yg betul (pd ko). Keh2 keh... Itu la ko.. tu la, org ckp dgn org lain, jgn la nyampok. Kan dh jd mcm org mabok... Kisah bdk cina tu ko lyn la sndiri... x mmbawa erti. Ko dgn diri ko je faham sbb itu cara fikir ko..

Bunuhhhh... jgn x bunuh. Dah brapa byk org yg ko bunuh bila "pada ko" dia guna agama utk kepentingan diri? Ko trima arahan majlis fatwa mana utk halalkan pembunuhan berdasarkan hukum "akal bengap" ko tu? Pengasas Hadhari ko x nak bunuh ke he2? Mgkin sbb dia x kaco Gh.. keh2 keh... Dan itu je la tahap IQ ko.. sori ye bkn nk hina tp suatu hari nnt ko akan sedar gak.. percayalah.

Dan kalau ada sakit jantung atau darah tinggi.. ko jgn suka mnyampok tak tentu hala... He2 insyuran tak cover.. aku kesian gak kat ko. Entah2 ko ni mazlan rezuan apa.. keh2 keh.. Lepas ni kalau kilang cetak buku agama tu pemiliknya kufar.. ko jgn x serang ye.. sbb niat dia cuma nak ambil untung je.. serang sama yg mengarang agama semata2 kaut untung gak... he2 ko kan pandai tgk hati org.. He2 tgk hati org pandai... tp pemahaman waktu mmbaca lemah.. payah faham sbb hati senget sebelah... sbb tu kata2 pun "lintang pukang"... ko study balik dari awal "ko menyampok aku" dan "dari mula" aku "menyentuh hal agama" kaji dr aspek apa, sebab apa dan mengapa dan cari kesalahannya. Tp dgn "otak" ko skrg mmg 3 thn pun x dpt... kena tggu Gh tutup dulu baru ko ada akai... keh2 keh.. study ye... aku bg masa kat ko 12 tahun... "tunggu" aku ketika berdoa lps solatmu... keh2 keh..

Dendam punca dungumu..
Mnyampok ruang legarku..
Lentingmu....
Senyumkan kucingku..

mwahaha..
btl kata org tua2.. org x ada akai x leh di lyn... noktah.
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
tauxpa



Posts : 10
Join date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Apa pendapat anda?   24th June 2008, 5:01 am

buskers wrote:
kena jumpa kaunsler la ko ni...psikosis aras tinggi bahay ni. Boleh jadi gila orang macam ni..



tauxpa wrote:
buskers wrote:
tauxpa wrote:
Hahakkksss.... nak aku belajar dgn ko... lucu nya.. melenting gila. kata2 bertaburan kemerata2 x semena2. Mula2 mnyampok lps tu kena sampok DAN MENGAMOK.. keh2 keh.. kalau aku kata Tan tu suami nenek ko, ko nk bengang itu mmbawa byk kemungkinan. Yg pentingnya kat sini ko bengang sbb ko mmg BANGANG. "Suami" adalah status yg mulia... sbb WUJUD Perkahwinan... Tp "ROGOL" ke2 keh... mana setara... jd dsitu je la mentaliti ko... IQ rendah lg JUAH. Melenting tanpa "kisah".. Kau lah "pasir" yg mengaku "bukit" bila "terhimpit", bila2 blh pecah berderai walau mulut mcm murai.. layan ko sama mcm lyn org tak ada akai... jd "out of my way my darling"... kau bkn lyk ku kerana "Jiwa BerRoh kotormu"..

Kita x penah sebahasa.. sbb akal ko tak mampu meniru tingkah dan bahasaku kerana kejijikan lg dungu mindamu...Ideamu bagai kain buruk lama yg reput.. diguna busuk, disimpan cabuk di buang mencemar ALAM... KEH2 KEH

Aku x kisah apa ko nak katapun sbb itu bkn hal utamapun.. ko nak geram geram la.. Aku tau apa yg aku nk di sini.. Ko?? Cuma hati ko nmpak menggerutu.. ..

Tak unggul..
Tak jitu...
Tak lebih...
Sekadar Pengampu...

he2 baru 2 page je... Aku x akan ke sini selalu. Capaian Rating mbazir wktu... Aku akn ada di mana2... selak je.. pasti kau jumpa... tak di sini pastinya di sana.. cuma bila jumpa.. jgn kau nganga.. mwahahaha

Melenting? Aku tengok ko yang melenting dulu sampai nenek2 pon kelua... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Ko ni ibarat macam seorang budak yang cacat otak yang sedang bergaduh membebel marah kat seorang budak cina. Lalu datang la seorang insan yang cerdik bertanya, kenapa ko marah kat budak cina ni? Berapa duit ko dia tipu? Kenapa tak report polis? Lalu ko yang cacat otak ni menjawab " Budak cina ni suami nenek ko ke?" (jawapan ko malahan lebih teruk dari seorang yang budak cacat otak) sebab ko sempurna dan belagak tinggi ilmu agama kononya..mazhab mana yang ko ikut menghasut orang lain membenci sesama manusia tanpa sebab? Walaupun ko ada sebab utk bermusuhan dengan dia. Kenapa mesti mengajak orang lain turut sama membenci? Satu lagi aku nak warning ko... dalam memberi pendapat jangan gunakan agama untuk menguatkan hujah ko atas kepentingan peribadi... ha! Ko singkap cerita ashabul hkahfi dalam forum2 yang lain sebab apa? Sebab ko dakwah? ko cerita pasal anjiing... ko Jihad? apa yang ko jihadkan? jangan permainkan semua itu. orang yang buat begitu bunuh pun aku sanggup... ko mengucap kalimah shahadah dan fikir smlula apa yang telah ko taip2 kan selama ni? tanya apa niat ko? Lillahita'ala? Apa kesan pd orang lain? Apa dosa ko pada allah? Kmdn sujud syukur sebab ko masih boleh manaip melihat dan berjalan. Ko gunakan sirah...hadis untuk kepentingan peribadi ko selamani...renung...dan kalau dah tersepit dek downline ko tu...usaha la utk perbaikinya.....

Ada peminat fanatik rupanya... hafal semua siri nampak. Kalau rasa bahan tu sesat... nafikan la.. pegi baca balik (dgn hati yg neutral) dan kalau ada salah sila betulkan... akupun sudi rendah diri bertaubat kalau aku salah tulis... he2.. tp aku rasa ko baca sebelah mata, sbb tu ko dpt lain dr yg sepatutnya.. sebelah lg ko tgk RM.. keh2 keh.. Itu semua pesanan umum yg mmbina.. Ttg niat aku.. ko siapa nak belagak tahu...?

Ttg warning& bunuh... bunuh semut boleh la... (dosa tu ko tanggung sendiri) he2 ko balik "gejut" kambing belakang rumah ko je lah.. he2. Dah la bangang, dilayan pun besar tuah.... Memandu beribu kilometer.. tp buta arah... dh la buta arah he2 awal perjalanan tgk papan tandapun ala kadar (sbb ego la tu).Hasilnya... sosat jln... yg dimarah.. pihak yg buat papan tanda.. ko gak yg betul (pd ko). Keh2 keh... Itu la ko.. tu la, org ckp dgn org lain, jgn la nyampok. Kan dh jd mcm org mabok... Kisah bdk cina tu ko lyn la sndiri... x mmbawa erti. Ko dgn diri ko je faham sbb itu cara fikir ko..

Bunuhhhh... jgn x bunuh. Dah brapa byk org yg ko bunuh bila "pada ko" dia guna agama utk kepentingan diri? Ko trima arahan majlis fatwa mana utk halalkan pembunuhan berdasarkan hukum "akal bengap" ko tu? Pengasas Hadhari ko x nak bunuh ke he2? Mgkin sbb dia x kaco Gh.. keh2 keh... Dan itu je la tahap IQ ko.. sori ye bkn nk hina tp suatu hari nnt ko akan sedar gak.. percayalah.

Dan kalau ada sakit jantung atau darah tinggi.. ko jgn suka mnyampok tak tentu hala... He2 insyuran tak cover.. aku kesian gak kat ko. Entah2 ko ni mazlan rezuan apa.. keh2 keh.. Lepas ni kalau kilang cetak buku agama tu pemiliknya kufar.. ko jgn x serang ye.. sbb niat dia cuma nak ambil untung je.. serang sama yg mengarang agama semata2 kaut untung gak... he2 ko kan pandai tgk hati org.. He2 tgk hati org pandai... tp pemahaman waktu mmbaca lemah.. payah faham sbb hati senget sebelah... sbb tu kata2 pun "lintang pukang"... ko study balik dari awal "ko menyampok aku" dan "dari mula" aku "menyentuh hal agama" kaji dr aspek apa, sebab apa dan mengapa dan cari kesalahannya. Tp dgn "otak" ko skrg mmg 3 thn pun x dpt... kena tggu Gh tutup dulu baru ko ada akai... keh2 keh.. study ye... aku bg masa kat ko 12 tahun... "tunggu" aku ketika berdoa lps solatmu... keh2 keh..

Dendam punca dungumu..
Mnyampok ruang legarku..
Lentingmu....
Senyumkan kucingku..

mwahaha..
btl kata org tua2.. org x ada akai x leh di lyn... noktah.
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

He2.. tu je ke yg ko mmpu kata? mmg sah krg akai.. kalau tahap sakit mental tahap bahaya dlm singkatan perubatan di gelar "skizo", peringkat ni Dr pun x blh rawat.. Dr hanya blh tlg dgn bntuan "ubat". Jd stakat suruh aku jumpa kaunselor kalau aku d peringkat bahaya mmg ko jenis x tahu apa yg ko cakap. Kalau bahaya sekurang2nya jumpa dr jiwa ke... Apapn tlg kaji apa yg aku suruh ko kaji tu ye.. aku ni pun takut gak bab2 agama ni.. Tlh buktikan aku salah... antrara aku dgn ko dan sesiapa... pdku kekal "antara kita, tiada dosa".

Pd admin... ko mohon teruskan jawapan utk soalanku... teruskan
Back to top Go down
View user profile
tauxpa



Posts : 10
Join date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Apa pendapat anda?   24th June 2008, 5:03 am

[quote="tauxpa"]
buskers wrote:
kena jumpa kaunsler la ko ni...psikosis aras tinggi bahay ni. Boleh jadi gila orang macam ni..



tauxpa wrote:
buskers wrote:
tauxpa wrote:
Hahakkksss.... nak aku belajar dgn ko... lucu nya.. melenting gila. kata2 bertaburan kemerata2 x semena2. Mula2 mnyampok lps tu kena sampok DAN MENGAMOK.. keh2 keh.. kalau aku kata Tan tu suami nenek ko, ko nk bengang itu mmbawa byk kemungkinan. Yg pentingnya kat sini ko bengang sbb ko mmg BANGANG. "Suami" adalah status yg mulia... sbb WUJUD Perkahwinan... Tp "ROGOL" ke2 keh... mana setara... jd dsitu je la mentaliti ko... IQ rendah lg JUAH. Melenting tanpa "kisah".. Kau lah "pasir" yg mengaku "bukit" bila "terhimpit", bila2 blh pecah berderai walau mulut mcm murai.. layan ko sama mcm lyn org tak ada akai... jd "out of my way my darling"... kau bkn lyk ku kerana "Jiwa BerRoh kotormu"..

Kita x penah sebahasa.. sbb akal ko tak mampu meniru tingkah dan bahasaku kerana kejijikan lg dungu mindamu...Ideamu bagai kain buruk lama yg reput.. diguna busuk, disimpan cabuk di buang mencemar ALAM... KEH2 KEH

Aku x kisah apa ko nak katapun sbb itu bkn hal utamapun.. ko nak geram geram la.. Aku tau apa yg aku nk di sini.. Ko?? Cuma hati ko nmpak menggerutu.. ..

Tak unggul..
Tak jitu...
Tak lebih...
Sekadar Pengampu...

he2 baru 2 page je... Aku x akan ke sini selalu. Capaian Rating mbazir wktu... Aku akn ada di mana2... selak je.. pasti kau jumpa... tak di sini pastinya di sana.. cuma bila jumpa.. jgn kau nganga.. mwahahaha

Melenting? Aku tengok ko yang melenting dulu sampai nenek2 pon kelua... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Ko ni ibarat macam seorang budak yang cacat otak yang sedang bergaduh membebel marah kat seorang budak cina. Lalu datang la seorang insan yang cerdik bertanya, kenapa ko marah kat budak cina ni? Berapa duit ko dia tipu? Kenapa tak report polis? Lalu ko yang cacat otak ni menjawab " Budak cina ni suami nenek ko ke?" (jawapan ko malahan lebih teruk dari seorang yang budak cacat otak) sebab ko sempurna dan belagak tinggi ilmu agama kononya..mazhab mana yang ko ikut menghasut orang lain membenci sesama manusia tanpa sebab? Walaupun ko ada sebab utk bermusuhan dengan dia. Kenapa mesti mengajak orang lain turut sama membenci? Satu lagi aku nak warning ko... dalam memberi pendapat jangan gunakan agama untuk menguatkan hujah ko atas kepentingan peribadi... ha! Ko singkap cerita ashabul hkahfi dalam forum2 yang lain sebab apa? Sebab ko dakwah? ko cerita pasal anjiing... ko Jihad? apa yang ko jihadkan? jangan permainkan semua itu. orang yang buat begitu bunuh pun aku sanggup... ko mengucap kalimah shahadah dan fikir smlula apa yang telah ko taip2 kan selama ni? tanya apa niat ko? Lillahita'ala? Apa kesan pd orang lain? Apa dosa ko pada allah? Kmdn sujud syukur sebab ko masih boleh manaip melihat dan berjalan. Ko gunakan sirah...hadis untuk kepentingan peribadi ko selamani...renung...dan kalau dah tersepit dek downline ko tu...usaha la utk perbaikinya.....

Ada peminat fanatik rupanya... hafal semua siri nampak. Kalau rasa bahan tu sesat... nafikan la.. pegi baca balik (dgn hati yg neutral) dan kalau ada salah sila betulkan... akupun sudi rendah diri bertaubat kalau aku salah tulis... he2.. tp aku rasa ko baca sebelah mata, sbb tu ko dpt lain dr yg sepatutnya.. sebelah lg ko tgk RM.. keh2 keh.. Itu semua pesanan umum yg mmbina.. Ttg niat aku.. ko siapa nak belagak tahu...?

Ttg warning& bunuh... bunuh semut boleh la... (dosa tu ko tanggung sendiri) he2 ko balik "gejut" kambing belakang rumah ko je lah.. he2. Dah la bangang, dilayan pun besar tuah.... Memandu beribu kilometer.. tp buta arah... dh la buta arah he2 awal perjalanan tgk papan tandapun ala kadar (sbb ego la tu).Hasilnya... sosat jln... yg dimarah.. pihak yg buat papan tanda.. ko gak yg betul (pd ko). Keh2 keh... Itu la ko.. tu la, org ckp dgn org lain, jgn la nyampok. Kan dh jd mcm org mabok... Kisah bdk cina tu ko lyn la sndiri... x mmbawa erti. Ko dgn diri ko je faham sbb itu cara fikir ko..

Bunuhhhh... jgn x bunuh. Dah brapa byk org yg ko bunuh bila "pada ko" dia guna agama utk kepentingan diri? Ko trima arahan majlis fatwa mana utk halalkan pembunuhan berdasarkan hukum "akal bengap" ko tu? Pengasas Hadhari ko x nak bunuh ke he2? Mgkin sbb dia x kaco Gh.. keh2 keh... Dan itu je la tahap IQ ko.. sori ye bkn nk hina tp suatu hari nnt ko akan sedar gak.. percayalah.

Dan kalau ada sakit jantung atau darah tinggi.. ko jgn suka mnyampok tak tentu hala... He2 insyuran tak cover.. aku kesian gak kat ko. Entah2 ko ni mazlan rezuan apa.. keh2 keh.. Lepas ni kalau kilang cetak buku agama tu pemiliknya kufar.. ko jgn x serang ye.. sbb niat dia cuma nak ambil untung je.. serang sama yg mengarang agama semata2 kaut untung gak... he2 ko kan pandai tgk hati org.. He2 tgk hati org pandai... tp pemahaman waktu mmbaca lemah.. payah faham sbb hati senget sebelah... sbb tu kata2 pun "lintang pukang"... ko study balik dari awal "ko menyampok aku" dan "dari mula" aku "menyentuh hal agama" kaji dr aspek apa, sebab apa dan mengapa dan cari kesalahannya. Tp dgn "otak" ko skrg mmg 3 thn pun x dpt... kena tggu Gh tutup dulu baru ko ada akai... keh2 keh.. study ye... aku bg masa kat ko 12 tahun... "tunggu" aku ketika berdoa lps solatmu... keh2 keh..

Dendam punca dungumu..
Mnyampok ruang legarku..
Lentingmu....
Senyumkan kucingku..

mwahaha..
btl kata org tua2.. org x ada akai x leh di lyn... noktah.
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

He2.. tu je ke yg ko mmpu kata? mmg sah krg akai.. kalau tahap sakit mental tahap bahaya dlm singkatan perubatan di gelar "skizo", peringkat ni Dr pun x blh rawat.. Dr hanya blh tlg dgn bntuan "ubat". Jd stakat suruh aku jumpa kaunselor kalau aku d peringkat bahaya mmg ko jenis x tahu apa yg ko cakap. Kalau bahaya sekurang2nya jumpa dr jiwa ke... Apapn tlg kaji apa yg aku suruh ko kaji tu ye.. aku ni pun takut gak bab2 agama ni.. Tlg buktikan aku salah... antrara aku dgn ko dan sesiapa... pdku kekal "antara kita, tiada dosa".

Pd admin... ko mohon teruskan jawapan utk soalanku... teruskan
Back to top Go down
View user profile
Ofill3

avatar

Posts : 57
Join date : 2008-01-17
Location : serdang kg baru tikam batu... hehe

PostSubject: hmmm   24th June 2008, 10:36 pm

mau tak setuju.. tapi dengar kabar nya bulan april tahun depan...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Apa pendapat anda?   

Back to top Go down
 
Apa pendapat anda?
Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Rasmi MyGH2U Network System :: Your first category :: Your first forum-
Jump to: