Forum Rasmi MyGH2U Network System

MyGH2U adalah merupakan perniagaan Multi Level yang menawarkan Bonus Harian dan Insentif selama 36 bulan daripada keuntungan projek syarikat.
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Insentif Perlombongan Bijih Besi

Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 8 ... 16  Next
AuthorMessage
Admin
Admin


Posts : 83
Join date : 2008-01-02
Location : HQ

PostSubject: Insentif Perlombongan Bijih Besi   4th January 2008, 10:31 am

Sebarang pertanyaan, sila la tanya! Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://mygh2u.forumotion.com
bravuris



Posts : 1
Join date : 2008-01-05

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   5th January 2008, 10:05 am

Admin wrote:
Sebarang pertanyaan, sila la tanya! Very Happy

nak tanya.. ni kira camna lak ni? yang dah join SPS1 kalu nak join yg ni kira brapa lak? hierarcy kira camna?
10q...
Back to top Go down
View user profile
jembal



Posts : 1
Join date : 2008-01-05

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   5th January 2008, 10:35 am

Admin wrote:
Sebarang pertanyaan, sila la tanya! Very Happy

belum diberi penerangan lg.. camner nak tanya.. Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
nasiberiani



Posts : 16
Join date : 2008-01-03

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   5th January 2008, 10:12 pm

TUL TU. X TAU APA NAK TANYA. KASI LA TAU SIKIT2 APA PERKEMBANGAN BJ BEC TU. AMACAM BRO?
Back to top Go down
View user profile
lokman2008



Posts : 4
Join date : 2008-01-05

PostSubject: sapa nak sembang pasal sps2   5th January 2008, 11:12 pm

hai kawan2
Back to top Go down
View user profile
lokman2008



Posts : 4
Join date : 2008-01-05

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   5th January 2008, 11:13 pm

nasiberiani,, berapa lama dah join mygh2u
Back to top Go down
View user profile
nasiberiani



Posts : 16
Join date : 2008-01-03

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   6th January 2008, 7:41 am

lokman2008 wrote:
nasiberiani,, berapa lama dah join mygh2u

bulan 12 2007. Kau bila join? Dah ramai d/line ke?
Back to top Go down
View user profile
degaOne

avatar

Posts : 68
Join date : 2008-01-08
Age : 40
Location : Utara Selatan Timur Barat MALAYSIA

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   8th January 2008, 5:19 am

Nak tanya la, dengan aktifkan sebanyak RM380 tu kita akan dapat barang yg sama ke? Klu betul kenapa RM380? .. Naik harga ke barang?.. ke RM30 lebih tu jadi 100BV ?

Suspect
Back to top Go down
View user profile
lokman2008



Posts : 4
Join date : 2008-01-05

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   8th January 2008, 8:39 am

nasiberiani wrote:
lokman2008 wrote:
nasiberiani,, berapa lama dah join mygh2u

bulan 12 2007. Kau bila join? Dah ramai d/line ke?


sama lah kita,, downline sikit jer,, nasi beriani orang mana?
Back to top Go down
View user profile
halimkjg

avatar

Posts : 35
Join date : 2008-01-07
Location : perak.sabak.shah alam.kL.cheras.semanggul.ulu dedap.bukit tempurung.gua niah.kedai pak majid.

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   9th January 2008, 9:11 am

lokman2008 wrote:
nasiberiani wrote:
lokman2008 wrote:
nasiberiani,, berapa lama dah join mygh2u

bulan 12 2007. Kau bila join? Dah ramai d/line ke?


sama lah kita,, downline sikit jer,, nasi beriani orang mana?

oi ni ape plak ada sesi suai kenal plak kat sini nih..pi bukak treat barulah wei...kita nak bincang bijih besi kat sini... Embarassed
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 83
Join date : 2008-01-02
Location : HQ

PostSubject: Bijih Besi!   12th January 2008, 12:33 am

Semalam ada BDC meeting di Hotel Nikko, Kl. So, melalui perbincangan kesimpulannya ialah:

1. Pihak Syarikat mensasarkan untuk memperolehi 5 buah lombong bijih besi dalam tahun 2008.
Lombong yang sediada mempunyai deposit bijih sebanyak 2.6 juta tan metrik. Lombong ke 2 hingga
ke 5 yang telah dikenalpasti mempunyai deposit bijih sebanyak anggaran 25 juta tan metrik untuk setiap
lombong.

2. Maknanya kemampuan untuk keluaran kasar kelima-lima lombong ini ialah sebanyak 1 juta tan metrik sebulan
untuk dieksport ke China.

3. Ahli yang join bulan januari 08 akan mula dapat insentif pada Jun 2008 (kemungkinan besar). Ahli yang join
bulan feb 08 akan mula dapat insentif pada Julai 08 dan seterusnya. Hasil keuntungan bijih yang kita perolehi
pada bulan feb 08 hingga Mei 08 akan dijadikan backup untuk 'buy back policy' kepada ahli yang layak.

4. Keahlian terbuka kepada 8 ribu keahlian.

5. Insentif yang diberikan ialah RM12 - RM20 per tan metrik.

6. MyGH2U akan mengadakan RoadTour bermula Jan 08 ini.

7. Produk ditambah mengikut nilai seperti setiap 1BC yang berikut:

a) 1 kotak Venergy + 1 Kotak Luv Magic
b) 1 kotak Beauty Care + 1 kotak Luv Magic
c) Dynotab Mini 16 pek
d) Dynotab Medium 7 pek + 1 pek dynotab mini
e) BIO - CT 8 pek
f) Liquid Lobata 8 pek
g) 6 Botol Dynolube + 1 pek dynotab mini.
* Luv Magic tu guna pada kemaluan perempuan... hehehe.. spray je untuk mengetatkan, menghilangkan bakteria
atau umpama malam pertama la!
Back to top Go down
View user profile http://mygh2u.forumotion.com
halimkjg

avatar

Posts : 35
Join date : 2008-01-07
Location : perak.sabak.shah alam.kL.cheras.semanggul.ulu dedap.bukit tempurung.gua niah.kedai pak majid.

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   13th January 2008, 10:29 pm

sapa yang tolong spray tu ye? hahahaha Very Happy

ok gh2u go onnn
Back to top Go down
View user profile
LayZie

avatar

Posts : 15
Join date : 2008-01-18

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   18th January 2008, 1:43 am

salam! erm betol jugak tu en.ofill ... sy pon nk tnye pendapat yg sama..bgmana tu? atleast bleh la tggu intensif yg sebelom nie.. Very Happy kalo sy join lmbt sket bleh x?
Back to top Go down
View user profile
lokman2008



Posts : 4
Join date : 2008-01-05

PostSubject: Lombong bjeh besi   19th January 2008, 9:37 am

lokman2008 wrote:
nasiberiani wrote:
lokman2008 wrote:
nasiberiani,, berapa lama dah join mygh2u

bulan 12 2007. Kau bila join? Dah ramai d/line ke?


sama lah kita,, downline sikit jer,, nasi beriani orang mana?

Nasi berriani,, SPS 2 dah start rekrut ker?
Back to top Go down
View user profile
degaOne

avatar

Posts : 68
Join date : 2008-01-08
Age : 40
Location : Utara Selatan Timur Barat MALAYSIA

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   19th January 2008, 9:52 am

Ofill3 wrote:
salam all.. brO admin.. kalau jOin sps2 bulan mac? tak leh kawtim ke dapat bulan june... hehe

Kalau ahli SPS 1 membuat activation diantara bulan Januari hingga Mac 2008, mereka diberi keistimewaan iaitu tetap akan dapat memperolehi insentif SPS2 pada Jun 2008.
Back to top Go down
View user profile
isbipil



Posts : 1
Join date : 2008-01-16
Age : 63
Location : Tanjong Karang

PostSubject: SPS 2 activate   20th January 2008, 4:22 am

Say ahli platinum SPS1.... skrag nak activate rm380... adakah 380 tu menjadi downline di bawah saye....
Back to top Go down
View user profile
degaOne

avatar

Posts : 68
Join date : 2008-01-08
Age : 40
Location : Utara Selatan Timur Barat MALAYSIA

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   20th January 2008, 7:01 am

isbipil wrote:
Say ahli platinum SPS1.... skrag nak activate rm380... adakah 380 tu menjadi downline di bawah saye....

Tidak, ia hanya untuk aktifkan SPS 1 tu jadi SPS 2, tapi jika org dibawah anda aktifkn akaun u akan dapat juga DS Bonus dan GP Bonus.. cuma jika anda repurchase i lg akaun baru dgn nama u sendiri barulah u akan dudk bawah akaun u sendiri...
Back to top Go down
View user profile
amirul



Posts : 4
Join date : 2008-01-28

PostSubject: Jawapan kepada Pesaing MyGH2U   28th January 2008, 4:59 am

Pertama sekali saya sebagai mewakili pihak pengurusan MyGH2U ingin mengucapkan ribuan terima kasih diatas
keperihatinan anabatrisyia. Maaf diatas kelewatan membuat penjelasan kerana saya terlalu sibuk dengan tugasan
lain sehinggakan terlupa untuk membuat penjelasan diatas kemusykilan yang timbul dan juga kerana saya terlupa password... hehehe.

MyGh2U Network System adalah merupakan sistem informasi yang dimiliki oleh K-Direct Access Sdn Bhd. Pihak pengurusan
telah berulang kali memberi penjelasan bahawa kami menjalankan perniagaan Multi Level dan bukannya syarikat pelaburan (Investment)
Selain daripada bonus-bonus yang ditawarkan iaitu bonus DS, GP dan LO, pihak syarikat juga menawarkan insentif. Insentif adalah
merupakan saguhati daripada pihak syarikat kepada ahli-ahlinya. Oleh itu, sepatutnya tiada isu yang timbul yang menyatakan
pihak syarikat berselindung disebalik insentif! Sememangnya pihak syarikat dengan bermurah hati menawarkan insentif atau SAGUHATI (sekiranya anabatrisyia tidak faham perkataan insentif) dan bukannya pelaburan. Seandainya ahli tidak berpuas hati dengan insentif/saguhati yang diterima maka pihak syarikat yang perihatin memberikan jaminan belian semula sehingga 3 kali ganda kepada yang layak setelah ditolak dengan insentif yang telah diterima.

Mari kita sama-sama fikirkan semula, Pertama: Ahli telahpun menerima produk yang berkualiti tinggi dan bukannya sekadar perhiasan
sebagaimana sesetengah syarikat lain. Kedua: Ahli layak menerima Bonus DS, GP dan LO sekiranya menjalankan perniagaan MyGH2U.
Ketiga: Ahli ditawarkan insentif / saguhati. Keempat: Ahli ditawarkan belian semula sekiranya tidak berpuas hati dengan insentif atau
sengaja ingin menjual semula. Pihak syarikat sebenarnya telah sedaya upaya untuk mengadakan satu sistem untuk memuaskan hati dan menguntungkan semua pihak samada yang pandai menaja ataupun tidak menaja.

Mengenai isu KL Tan, sebenarnya belum pernah berlaku lagi isu yang membuktikan KL Tan tidak membayar bonus sepertimana yang
dijanjikan dari dulu hingga kini. Yang sering terjadi sebelum ini ialah Leader yang tidak bertanggungjawab menggelapkan wang keahlian yang sepatutnya didaftarkan kepada syarikat atau bonus untuk dibayar kepada ahli. Namun, yang sering menjadi sasaran ialah pihak syarikat akibat daripada perbuatan tidak bertangungjawab ini. Oleh itu, MyGH2U mengadakan sistem sms dan wang terus ke akaun bank (tidak melalui leader) bagi mengelakkan daripada berlakunya masalah leader yang tidak bertanggungjawab ini. Kami juga mempunyai senarai leader yang telah disenarai hitam (zaman sebelum MyGH2U dilancarkan). Pihak syarikat telah lama memaklumkan sekiranya ada pihak yang didakwa ditipu oleh KL Tan, sila tampil kehadapan bersama bukti. Namun sehingga hari ini, tiada sesiapa pun yang tampil kehadapan. Melalui sistem sms dan wang terus ke akaun ini, pihak syarikat telah berjaya mengurangkan sehingga 95% kes-kes penipuan oleh leader yang sering berlaku sebelum MyGH2U dilancarkan lagi.

Mengenai dokumen bijih besi yang didakwa cut paste, pihak pengurusan telahpun memaklumkan awal-awal lagi kepada leader dan BDC yang hadir di mesyuarat di Hotel Nikko terutamanya mengenai hal ini. Pihak syarikat sememangnya melakukan ubah suai terhadap dokumen tersebut kerana terpaksa melindungi maklumat dan rahsia syarikat agar tidak bocor kepada pihak ketiga yang tidak bertanggungjawab. Sebagai contoh, sekiranya pihak ketiga yang tidak bertanggungjawab ini mengetahui secara terperinci mengenai jual beli seperti harga, nama pembeli, dan banyak lagi maka, pihak syarikat khuatir pihak ketiga yang tidak bertanggungjawab ini akan mengambil kesempatan untuk berurusan secara langsung kepada mereka sebagaimana yang banyak berlaku sebelum ini. ini akan merugikan pihak syarikat dan ahli MyGH2U sendiri. Fikirkan lah secara logik! Saya sendiri pun rasa kelakar jugak apabila anabatrisyia mengungkit hal ini. hehehe... Namun pihak syarikat telah bersetuju untuk memberikan dokumen asli (original) diantara pihak syarikat dan pihak lombong bijih besi di Indonesia. Tetapi masih terpaksa merahsiakan maklumat pembeli di China. sila lawati bahagian muat turun. Alhamdulillah, Kini kami telahpun memiliki 3 lombong bijih besi di Solok, Sumatra Barat, Indonesia daripada 5 lombong keseluruhannya yang telah dikenalpasti.

Oleh itu, pihak pengurusan menasihati ahli MyGH2U agar tidak terpedaya dengan fitnah yang disebarkan kerana ianya kemungkinan besar
datang daripada syarikat pesaing MyGH2U sendiri yang tidak tahan melihat perkembangan MyGh2U yang semakin gah dan mantap! Kami bukanlah yang terbaik, namun sentiasa berusaha untuk menjadi yang terbaik! Terima kasih . . .

* satu persoalan yang timbul ialah sekiranya anabatrisyia betul2 ikhlas dan jujur, keluarlah tampil kehadapan bersama bukti daripada berselindung disebalik nama samaran yang berlainan dan mempergunakan sentimen agama. kami mengalu-alukan kedatangan anda ke HQ!


Last edited by on 29th January 2008, 8:41 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
halimkjg

avatar

Posts : 35
Join date : 2008-01-07
Location : perak.sabak.shah alam.kL.cheras.semanggul.ulu dedap.bukit tempurung.gua niah.kedai pak majid.

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   28th January 2008, 8:52 pm

tuan amirul...salam sikit hehe...aku yg tetap tengan gh2u ni mengucapkan ribuan terima kasih kerana beri peluang pada rakan2 yg lain untuk turut serta dalam MLM ni...lain dari yg lain syabas...

nak tanya sikit je..sapa yg pegi lawat lombongtu ye? tak pernah nampak plak aku kat kL..?ke aku yg rabun? heheh...tanye je...jgn marah mirul..aku report kat degaOne karang..hehe
Back to top Go down
View user profile
amirul



Posts : 4
Join date : 2008-01-28

PostSubject: Lawatan Lombong Bijih Besi   28th January 2008, 11:32 pm

Pada 25 Januari 2008, Dr. KL Tan berlepas ke Solok, Sumatra Barat, Indonesia untuk membuat lawatan ke Lombong Bijih Besi
dan menandatangani perjanjian sebuah lagi lombong bijih besi yang baru diperolehi oleh syarikat. Dalam masa yang sama, pihak syarikat
juga berjaya memperolehi 2 syarikat pembeli baru bijih besi (dalam perbincangan).
Back to top Go down
View user profile
degaOne

avatar

Posts : 68
Join date : 2008-01-08
Age : 40
Location : Utara Selatan Timur Barat MALAYSIA

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   29th January 2008, 9:54 am

Bagus!!!... ini yang kami ahli kekal myGH2u mahukan... kepada yg masih ragu tapi malu atau x tau nak langkah macam mana meh la call aku 019-3484807 HP on 24hrs cuma owner tepon tu jer yg on 21hrs ...

cat afro
Back to top Go down
View user profile
amirul



Posts : 4
Join date : 2008-01-28

PostSubject: Al-Kisah Benar   29th January 2008, 8:32 pm

Sebelum saya menceritakan sebuah kisah benar, terlebih dahulu saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada BDC dan Leader MyGH2U yang sungguh bersemangat, jujur, ikhlas dan bertanggungjawab dalam menjalankan perniagaan MyGH2U ini. Kisah yang ingin disampaikan ini tiada kaitan dengan BDC dan Leader MyGH2U yang sediada sekarang.

Pada suatu ketika dahulu, ada seorang Leader yang bernama Al-Fulan yang menjalankan perniagaan multi level dibawah bimbingan KL Tan dan telah memperolehi pendapatan mencecah ratusan ribu ringgit sehingga hampir menjadi jutawan. Ketika namanya menjadi perbualan dan sanjungan orang ramai, maka pelbagai tawaran yang diterima daripada syarikat lain kepada Al-Fulan ini. Maka, Al-Fulan pun beralih kapal ke sebuah syarikat multi level yang lain disebabkan oleh jawatan dan ganjaran yang ditawarkan. Namun, taktik atau strategi pemasaran yang beliau gunakan adalah begitu kotor sekali. Al-Fulan menyatakan bahawa KL Tan adalah seorang penipu dan tidak boleh dipercayai. Strategi ini beliau gunakan untuk jangka masa yang lama. Dan beliau pun berjaya mendapat pulangan yang sungguh lumayan daripada taktik yang digunakan. Namun, langit tidak sentiasa cerah, perniagaan Al-Fulan jatuh merundum dan beliau hilang arah tuju. Oleh itu, Al-Fulan meminta bantuan kawannya untuk menghubungi KL Tan bertanyakan sekiranya masih ada peluang untuk beliau bekerjasama semula.

Kl Tan ni pun pelik, walaupun tahu namanya diburuk-burukkan namun masih mampu memaafkan kesilapan Al-Fulan. Tapi, sifat ini seharusnya ada pada setiap orang terutamanya yang beragama islam. Kl Tan pun menghubungi Al-Fulan dan bertanya 'selama ini u dah banyak bercerita benda yang tidak baik pasal saya, u kata saya penipu, pembohong, tidak boleh percaya, so, macamana untuk kita boleh bekerjasama semula dan mengapa u buat cerita semua ini?' Al-Fulan pun menjawab dengan selamba 'Kalau saya tidak buruk-burukkan nama bos, macamana saya nak tarik bos punya orang untuk join saya! Untuk selesaikan masalah ini senang saja, saya akan buat cerita semula mengatakan dulu bos memang jahat tapi sekarang sudah baik!' . . .

Maka Al-Fulan dan KL tan bekerjasama semula menjalankan perniagaan multi level dan Al-Fulan berjaya memperolehi keuntungan beratus-ratus ribu ringgit. Sehingga lah tiba satu masa beliau menerima tawaran dari syarikat lain dan kembali lupa diri! Maka, beliau kembali menggunakan taktik kotor yang sama iaitu dengan mengatakan 'Dulu Kl Tan jahat, pastu sudah baik, tapi sekarang sudah jahat balik!

Kepada orang tertentu yang sememangnya mengetahui hal ini dan mengetahui siapa Al-Fulan diharap dapat merahsiakan identiti Al-Fulan agar tidak menjejaskan periuk nasi beliau untuk menyara kehidupan keluarganya. Al-Kisah ini bertujuan untuk menyedarkan orang ramai tentang bahaya fitnah dan agar tidak menggunakan strategi perniagaan yang kotor.

Al-sekian!
Back to top Go down
View user profile
amirul



Posts : 4
Join date : 2008-01-28

PostSubject: Activation   29th January 2008, 11:44 pm

Untuk ahli SPS 1 yang ingin mengambil bahagian dalam SPS 2 atau ingin merasa insentif hasil keuntungan perlombongan bijih besi diberi keistimewaan seperti yang dinyatakan dalam laman web. persoalan yang timbul ialah seperti berikut:

Apa yang saya perolehi daripada activation?
- Anda akan perolehi produk, BV dan insentif. Namun, tiada buy back policy dan penambahan BC. Maknanya sekiranya downline anda melakukan activation maka akan berlaku GP Bonus sekiranya layak disebabkan oleh downline anda yang melakukan activation itu memperolehi 100BV bagi setiap RM380.

Bila saya akan memperolehi insentif jika saya sudah melakukan activation?
- Ahli SPS 1 diberi keistimewaan untuk mengaktifkan BC mereka sehingga minggu pertama April 2008 dan akan menerima insentif pada Jun 2008.

Sekiranya saya telah menaja 7 orang dan lebih ahli SPS 2 dan melakukan activation selepas itu adakah saya masih layak menerima insentif 10 point?
- Ya! sekiranya anda menaja 7 orang atau lebih dalam tempoh sebulan dan kemudian baru melakukan activation sebelum tempoh tutup maka anda layak menerima 10 point.

Apa yang berlaku sekiranya saya tidak mengaktifkan langsung BC saya?
- Maka anda tidak layak menerima insentif SPS 2 dan Bonus DS, GP dan LO selepas tempoh tutup activation.

Sekiranya saya mengaktifkan BC saya selepas tempoh tutup sebagai contoh bulan 6, apa yang berlaku?
- Anda tidak layak menerima Insentif SPS 2 serta Bonus DS, GP dan LO untuk bulan 4 dan 5. Bermakna anda layak menerima bonus DS, GP dan LO selepas tarikh activation. sebagai contoh anda aktif pada 12 Jun 2008, maka anda layak terima bonus DS, GP dan LO bermula 13 Jun 2008 tetapi tiada insentif.
Back to top Go down
View user profile
degaOne

avatar

Posts : 68
Join date : 2008-01-08
Age : 40
Location : Utara Selatan Timur Barat MALAYSIA

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   30th January 2008, 7:52 am

cheers cheers cheers

Cayalah Bro...
Back to top Go down
View user profile
syukur5669



Posts : 1
Join date : 2008-01-26

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   31st January 2008, 11:32 am

nama orang tu Y.D kan
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   

Back to top Go down
 
Insentif Perlombongan Bijih Besi
Back to top 
Page 1 of 16Go to page : 1, 2, 3 ... 8 ... 16  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Rasmi MyGH2U Network System :: Your first category :: Your first forum-
Jump to: