Forum Rasmi MyGH2U Network System

MyGH2U adalah merupakan perniagaan Multi Level yang menawarkan Bonus Harian dan Insentif selama 36 bulan daripada keuntungan projek syarikat.
 
HomeSearchRegisterLog in

Share
 

 Insentif Perlombongan Bijih Besi

Go down 
Go to page : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 12 ... 16  Next
AuthorMessage
puteri_206

puteri_206

Posts : 192
Join date : 2008-02-05
Location : shah alam......petaling jaya......

Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty
PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty20th March 2008, 10:42 pm

degaone............tolong la pu3 transfer duit ni utk sps 2...............pu3 bengong la.....tuan yg slalu buat x..... Sad Sad
Back to top Go down
halimkjg

halimkjg

Posts : 35
Join date : 2008-01-07
Location : perak.sabak.shah alam.kL.cheras.semanggul.ulu dedap.bukit tempurung.gua niah.kedai pak majid.

Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty
PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty21st March 2008, 3:25 am

aku baru bukak maybank2u tadi dia kata macamni...

Enquiry
______________________
No Transactions

You do not have any transactions. View Transaction History


hehe maknanya? tak dokkk.....heheh
Back to top Go down
LayZie

LayZie

Posts : 15
Join date : 2008-01-18

Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty
PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty21st March 2008, 4:32 am

waaa xde pon?? Sad ni dah berulang alik gi atm nie letih tol...tgn dah gatal nie...waaaaa...xde pon... Crying or Very sad
Back to top Go down
jibek



Posts : 9
Join date : 2008-03-12
Age : 49
Location : land below the wind

Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty
PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty21st March 2008, 8:17 am

LayZie wrote:
waaa xde pon?? Sad ni dah berulang alik gi atm nie letih tol...tgn dah gatal nie...waaaaa...xde pon... Crying or Very sad


No No No den baru lai bukak maybank2u, hampeh...... x do lai RM nya. bilo lai nak masuk ni.....
PENANTIAN ITU SATU PENYEKSAAN.........
Back to top Go down
http://www.21quest.com/ref;zulkifligroup
LayZie

LayZie

Posts : 15
Join date : 2008-01-18

Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty
PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty21st March 2008, 1:31 pm

3:30am..waaa..xde pape berlaku pon??? Crying or Very sad dimana janji manis tu??? apa sudah jadi???
Back to top Go down
khadam01



Posts : 11
Join date : 2008-02-05
Location : Sabah, Sarawak

Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty
PostSubject: pemberian sps   Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty21st March 2008, 3:53 pm

salam semua,
jgn risaulah. on the way to ikut giliran masing2 sprt mula2 join dan melayakkan diri dulu...
Company tetap byr sebgai ehsan yg telah mereka nyatakan dulu lagi.
Ni bukan company yg baru kelmarin ditubuhkan dan bukan company yg ada rekod tak pernah bayar. dah bertahun2 dah mereka bisness. Mereka bukan jenis business hit and run mcm yg kita dah byk jumpa.
Sabar sikit. buat permulaan biaslah ada system glitch sikitlah.
ada sms adalah tu....
Back to top Go down
http://www.dreamalivenetwork.com/khadam01
Admin
Admin


Posts : 83
Join date : 2008-01-02
Location : HQ

Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty
PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty21st March 2008, 10:22 pm

Terima kasih banyak-banyak kepada khadam...

Pertama sekali saya memohon maaf diatas kelewatan pemberian insentif/saguhati oleh pihak syarikat... kerana berlaku perkara yang tidak diduga dan tidak disangka-sangka... Pihak syarikat telah mendaftar dengan pihak bank untuk menggunakan sistem Maybank2E untuk pertama kali... sebabnya Maybank2U ada had limit untuk transfer wang... So, kami ingatkan semuanya berjalan lancar.. rupa-rupanya pihak bank tidak boleh transfer wang ke akaun ahli yang menggunakan akaun pihak ke-3... dia taknak bertanggungjawab.. oleh itu, pihak syarikat mengambil tanggungjawab ini kerana tidak mahu menyusahkan ahli-ahli mygh2u dan mengarahkan pihak peguam menyediakan dokumen yang berkaitan... sudah tentulah ini akan mengambil masa.. oleh itu, pihak syarikat tidak ingin mengambil risiko ini dengan menyediakan cek dan bank ini terus ke akaun ahli.. ada juga ahli yang dimasukkan wang melalui Maybank2U tetapi cuma dapat dalam 400 orang sahaja... pada bulan-bulan berikutnya tiada lagi masalah Maybank2E...

Status Projek PLC Broadband:

Projek syarikat di peringkat pemasangan modem.. gambar-gambar akan diuopload setelah diterima kemudian... Pihak syarikat juga telahpun ditawarkan Fasa Ke-2 yang dalam perbincangan akhir...
Back to top Go down
https://mygh2u.forumotion.com
nasbina



Posts : 3
Join date : 2008-03-21

Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty
PostSubject: Ye,ye je   Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty21st March 2008, 11:38 pm

tulis, sapa pun leh tulis. Saya pun leh kata ada 10 lombong. Gambar sapa pun leh letakkan. Ambil je gambar mana-mana, display je. Kata le ini gambar lombong saya. Leh Caya ke? Fikir le sikit. Zaman sekarang orang sanggup menipu orang untuk hidup senang. Insaflahhhhhh...
Back to top Go down
degaOne

degaOne

Posts : 68
Join date : 2008-01-08
Age : 41
Location : Utara Selatan Timur Barat MALAYSIA

Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty
PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty22nd March 2008, 12:26 am

nasbina wrote:
tulis, sapa pun leh tulis. Saya pun leh kata ada 10 lombong. Gambar sapa pun leh letakkan. Ambil je gambar mana-mana, display je. Kata le ini gambar lombong saya. Leh Caya ke? Fikir le sikit. Zaman sekarang orang sanggup menipu orang untuk hidup senang. Insaflahhhhhh...

Macam biasa buat jer...
Back to top Go down
jibek



Posts : 9
Join date : 2008-03-12
Age : 49
Location : land below the wind

Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty
PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty22nd March 2008, 12:27 am

nasbina wrote:
tulis, sapa pun leh tulis. Saya pun leh kata ada 10 lombong. Gambar sapa pun leh letakkan. Ambil je gambar mana-mana, display je. Kata le ini gambar lombong saya. Leh Caya ke? Fikir le sikit. Zaman sekarang orang sanggup menipu orang untuk hidup senang. Insaflahhhhhh...



caya lah, nasbina .......
Back to top Go down
http://www.21quest.com/ref;zulkifligroup
khadam01



Posts : 11
Join date : 2008-02-05
Location : Sabah, Sarawak

Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty
PostSubject: dah biasa dgr org macam ni   Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty22nd March 2008, 12:44 am

nasbina, pergilah buat report polis klu itulah yg memuaskan hati kamu. dah agak dah pasti ada yg akan bersikap macam ni. sapa2 boleh juga buat report tapi klu tak betul takleh juga nak stand in court nanti.
kamu ni tahukah apa tu maybank2e? ianya utk enterprise yg mana ianya mempunyai limit pembayaran yg lebih tinggi. cuma utk membolehkan auto advised utk buat pembyran sebegitu, mesti ada standing order yg sah dulu. Klu tak pihak bank akan susah nanti.
apa2 pun sila ingat yg mygh2u bukan sebuah sykt pelaburan samaada pelaburan yg sah mahupun yg sprt skim2 yg tak sah diluar sana yg byk berselindung dibselaik pelbagai make up.
Atau klu Nasbina ada niat nak kempen sykat lain, sila gun asaluran dan adab yg betul sebab majoriti warga mygh2u bukan begitu. Itu taktik kotor yg lama ok.
Sprt yg saya nyatakan, jgn ada sesiapa yg mudah2 sgt nak tuduh begitu dan begini sehingga menjadi fitnah. Jgn lupa pihak sykt juga berhak buat laporan terhadap sesiapa yg terbukti memfitnah sykt.
ahli2 mygh2u bukan pelabur dlm mygh2u. tak berhak sebenarnya nak menuntut lebih dari bonus2 yg sememangnya dlm marketing plan. insentif itu adalah satu ehsan sykt, anugerah kepada mereka yg telah melaykkan diri.
Ianya penghargaan dari sykt. yg melabur adalah mygh2u dlm pelbagai projek yg ia pilih sendiri.
barangsiapa yg join mygh2u atas niat melabur, maka anda sudah salah tempat. Maaf....
Back to top Go down
http://www.dreamalivenetwork.com/khadam01
jibek



Posts : 9
Join date : 2008-03-12
Age : 49
Location : land below the wind

Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty
PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty22nd March 2008, 12:46 am

Admin wrote:
Terima kasih banyak-banyak kepada khadam...

Pertama sekali saya memohon maaf diatas kelewatan pemberian insentif/saguhati oleh pihak syarikat... kerana berlaku perkara yang tidak diduga dan tidak disangka-sangka... Pihak syarikat telah mendaftar dengan pihak bank untuk menggunakan sistem Maybank2E untuk pertama kali... sebabnya Maybank2U ada had limit untuk transfer wang... So, kami ingatkan semuanya berjalan lancar.. rupa-rupanya pihak bank tidak boleh transfer wang ke akaun ahli yang menggunakan akaun pihak ke-3... dia taknak bertanggungjawab.. oleh itu, pihak syarikat mengambil tanggungjawab ini kerana tidak mahu menyusahkan ahli-ahli mygh2u dan mengarahkan pihak peguam menyediakan dokumen yang berkaitan... sudah tentulah ini akan mengambil masa.. oleh itu, pihak syarikat tidak ingin mengambil risiko ini dengan menyediakan cek dan bank ini terus ke akaun ahli.. ada juga ahli yang dimasukkan wang melalui Maybank2U tetapi cuma dapat dalam 400 orang sahaja... pada bulan-bulan berikutnya tiada lagi masalah Maybank2E...

Status Projek PLC Broadband:

Projek syarikat di peringkat pemasangan modem.. gambar-gambar akan diuopload setelah diterima kemudian... Pihak syarikat juga telahpun ditawarkan Fasa Ke-2 yang dalam perbincangan akhir...


mr. admin.... mcm mana dgn yg mnggunakan akaun pihak ke - 3, bila byrn akan dibuat ?
Back to top Go down
http://www.21quest.com/ref;zulkifligroup
nasbina



Posts : 3
Join date : 2008-03-21

Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty
PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty22nd March 2008, 7:01 am

BETUL KE ADA LOMBONG BIJIH KAT INDON TUUUU...... ATAUUUU....... HANYA GIMIK SEMATA-MATA. NAK TULIS, SAPA PUN LEH TULIS. SAYA LEH TULIS ADA LOMBONG. SAPA TAU. GAMBAR? CARI LE MANA-MANA GAMBAR LOMBONG, UPLOAD MASUK, KATA LE LOMBONG TU SAYA PUNYA. HAAAAAAAAA... LEH CAYA TAK? SAYA ADA LOMBONG. alien Evil or Very Mad
Back to top Go down
allan



Posts : 38
Join date : 2008-03-13

Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty
PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty22nd March 2008, 7:23 am

Rolling Eyes aku tak tau nak komen apa........sbb aku x amik sps1...aku amik sps2...so harap2 sps2 berjalan dgn lancar........RM50-RM250 1 point...byk tuuuuu...... tongue
Back to top Go down
nasbina



Posts : 3
Join date : 2008-03-21

Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty
PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty22nd March 2008, 10:43 am

saya bukannya ape...... cuma kepercayaan yang saya berikan 150 peratus sebelum nie dan tolong kempen kat kengkawan tentang bagusnye mygh2u ni telah menurun dengan mendadakapabila janji yang ditaburkan dengan sendirinya tidak ditunaikan. Ini janji yang pertama. Belum lagi janji yang kedua. Ha apa macam????? Kengkawan yang tak sempat masuk SPS1 semuanya menantikan janji manis mygh2u yang pertama. Bila syarikat buat spoilt gini plak dan orang komen sikit dah marah melambak-lambak, nampak sangatlah tu. Nampak gayanye kami pelanggan SPS1 nie makan tempelak jelah dari kengkawan yang tak sempat masuk.Kalau janji tu korang tunaikan, aku rasa bukan sorang dua kengkawan aku nak join, malah berpuluh lagi ingin join. Korang yang cipta masalah nie untuk jadi masalah plak pada kitaorang..... sorry kalau terasa biasalah siapa makan cili rasalah pedasnya. Itu kata orang tua-tua. Orang muda tak cakap macam tu tau. Tentang bonus dan insentif plak. Apa ni kawan. Semasa nak minta kitaorang join dulu, itulah ayat yang diulang-ulang-ulang-ulang beribu kali. Tapi bila dah nak tiba masa kata tak layak tuntut plak. Hak syarikatlah plak. Ihsan saja. Sorry le kalau saya katakan orang sesaja nak beli produk U tu. Kalau betul nak guna produk tu, leh cari sendiri kat pasaran atau hanya beli produk tertentu saja tapi ngape semua yang masuk beli 7 produk walaupun produk yang sama? nak insentif yang dijanjikan leeeeee. Tak gitu?????
Back to top Go down
khadam01



Posts : 11
Join date : 2008-02-05
Location : Sabah, Sarawak

Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty
PostSubject: biar berfakta   Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty22nd March 2008, 9:03 pm

salam, mungkin awak yg suruh pilih produk buta2 kot. saya tak ajar macam tu. semuanya dipastikan biar berguna. benar Insentif ini menjadi satu bentuk bahan pelaris tetapi manfaat produk tetap menjadi faktor kenapa org tak takut join juga. begitu juga dgn buy back option. ini semuanya sebagai worst case scenario dan juga confidence builder bagi yg belum kenal sykt. kedua2 platinum saya beli sebagai tambahan bulan lepas dah tinggal 8 pek bio ct shj sebab semua yg lain dah jual habis. musim haji yg lepas, ada downline yg pergi haji bawa bekal bio ct byk2 utk bekal merea di sana hinggalan
baru kena technical glitch sedikit dah riuh rendah. macam kata Lan, why not walk in he HQ je klu dah betul2 masalah. Bukan susah cari Hq. Saya yg duk Sabah ni dah byk kali ke Hq, sembang dan bincang dgn geng2 yg kerja di Hq. CEO dan bahkan DR. KLTan sendiri pun mudah utk dicontact utk berbincang. bawa downlines ke sana pun sudah bbrp kali...
Klu dah memang sangsi dgn kewujudan lombong bijih besi tu, kenapa join?takyah joinlah.atau pergilah selidik dgn lebih mendalam dulu.
sykt besar macam TM, Maybank dsbnya pun ada masa2 dia down time. itu berlaku dari semasa ke semasa sebab begitulah hakikat di dunia. Org makan gaji tiap2 bulan masuk tetapi nak keluarkan kat mesin, alamak bersusun pjg time gaj. sampai giliran duit mesin habis....lepas tu kutuk bank??cakap bamk tipu??
skrg ni, u buatlah apa u nak buat. Nak buat laporan? nak kutuk org? atau nak buat apa saja....Buatlah dan tgk smaada ini akan membantu keadaan atau tidak. Atau u nak buat cara yg lebih bermanfaat dgn pergi HQ tu sendiri secara jujur dan terbuka. tak susah tu. atau call je dia org.
saya sendiri ahli mygh2u. tak makan gaji sini.bertahun2 tak pernah kena tipu. mmg ada masalah teknikal berlaku dari semasa ke semasa yg berlaku sprt dlm mana2 organisasi pun juga tapi tak pernah perlu melenting nak selesaikan masalah. semuanya selesai dgn baik.
Kita klu nak berjaya jgn mudah dgr yg negatif dan terus syak begitu. selidik betul2 atau biarkan saja peluang tu berlalu dan ambil pelbagai peluang yg ada diluar sana yg kita ras jelas bagi kita di mana kita rasa yakin dan tenang serta beri fokus betul2 hingga berjaya.
Back to top Go down
http://www.dreamalivenetwork.com/khadam01
allan



Posts : 38
Join date : 2008-03-13

Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty
PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty22nd March 2008, 9:05 pm

nasbina wrote:
saya bukannya ape...... cuma kepercayaan yang saya berikan 150 peratus sebelum nie dan tolong kempen kat kengkawan tentang bagusnye mygh2u ni telah menurun dengan mendadakapabila janji yang ditaburkan dengan sendirinya tidak ditunaikan. Ini janji yang pertama. Belum lagi janji yang kedua. Ha apa macam????? Kengkawan yang tak sempat masuk SPS1 semuanya menantikan janji manis mygh2u yang pertama. Bila syarikat buat spoilt gini plak dan orang komen sikit dah marah melambak-lambak, nampak sangatlah tu. Nampak gayanye kami pelanggan SPS1 nie makan tempelak jelah dari kengkawan yang tak sempat masuk.Kalau janji tu korang tunaikan, aku rasa bukan sorang dua kengkawan aku nak join, malah berpuluh lagi ingin join. Korang yang cipta masalah nie untuk jadi masalah plak pada kitaorang..... sorry kalau terasa biasalah siapa makan cili rasalah pedasnya. Itu kata orang tua-tua. Orang muda tak cakap macam tu tau. Tentang bonus dan insentif plak. Apa ni kawan. Semasa nak minta kitaorang join dulu, itulah ayat yang diulang-ulang-ulang-ulang beribu kali. Tapi bila dah nak tiba masa kata tak layak tuntut plak. Hak syarikatlah plak. Ihsan saja. Sorry le kalau saya katakan orang sesaja nak beli produk U tu. Kalau betul nak guna produk tu, leh cari sendiri kat pasaran atau hanya beli produk tertentu saja tapi ngape semua yang masuk beli 7 produk walaupun produk yang sama? nak insentif yang dijanjikan leeeeee. Tak gitu?????


NASBINA...SAMPAI SEKARANG PUN TAK DAPAT INSENTIF LAGI KE?........ confused
Back to top Go down
khadam01



Posts : 11
Join date : 2008-02-05
Location : Sabah, Sarawak

Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty
PostSubject: percaya atau tidak?   Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty22nd March 2008, 9:15 pm

takleh caya u ada lombong sebab u sapa? Dr. KL Tan sapa? Kronologi dia dlm karier dia membina sykt MLM dsbnya diketahui dgn jelas. Permulaan detik dia berjaya mula 1985 org tahu.
Dah berapa ramai org yg berjaya bersama dgn dia melalui sistem2 yg dia buat.
Org kenal dan tahu setakat mana kebolehan dia dan track record dia dgn jelas.
Circle kawan2 dia pun org tahu dikalangan org2 yg bagaimana.
tapi klu u ada lombong, tunjuklah documents tu semua. Tgk apa berlaku lepas tu.
Mygh2u bukan hit and run sistem. tak pernah claim saja2 benda yg tak ada. Tak pernah dan tak perlu.
btw, boleh rujuk presentation CEO di HQ dlm youtube mengenai sps2. dari awal lagi dia sebut itu saguhati, ehsan dan pemberian. Bukan baru sebut.
ada juga members yg kempen guna perkataan pelaburan di KK ni tapi saya betulkan time tu juga ini bukan pelaburan.u sudah salah faham.
Back to top Go down
http://www.dreamalivenetwork.com/khadam01
Ofill3

Ofill3

Posts : 57
Join date : 2008-01-17
Location : serdang kg baru tikam batu... hehe

Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty
PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty22nd March 2008, 11:17 pm

degaOne wrote:
nasbina wrote:
tulis, sapa pun leh tulis. Saya pun leh kata ada 10 lombong. Gambar sapa pun leh letakkan. Ambil je gambar mana-mana, display je. Kata le ini gambar lombong saya. Leh Caya ke? Fikir le sikit. Zaman sekarang orang sanggup menipu orang untuk hidup senang. Insaflahhhhhh...

Macam biasa buat jer...

ni bukan sOal macam biasa buat ni degaOne... jangan la pasal ekau bdc ekau leh cakap suka ati kau... masa aku nak mula masuk dulu cakap memasing macam lahnat... kata dah 2 juta PLC yang dipasang.. then bila aku tepOn rizal dia kata hanya 3O K saja... apa cerita ni... apa hal ni... ni yang aku hangin ni... mana janji upline kat aku dulu... nasib baik bukan hang yang upline aku..
Back to top Go down
degaOne

degaOne

Posts : 68
Join date : 2008-01-08
Age : 41
Location : Utara Selatan Timur Barat MALAYSIA

Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty
PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty23rd March 2008, 12:31 am

Ofill3 wrote:
degaOne wrote:
nasbina wrote:
tulis, sapa pun leh tulis. Saya pun leh kata ada 10 lombong. Gambar sapa pun leh letakkan. Ambil je gambar mana-mana, display je. Kata le ini gambar lombong saya. Leh Caya ke? Fikir le sikit. Zaman sekarang orang sanggup menipu orang untuk hidup senang. Insaflahhhhhh...

Macam biasa buat jer...

ni bukan sOal macam biasa buat ni degaOne... jangan la pasal ekau bdc ekau leh cakap suka ati kau... masa aku nak mula masuk dulu cakap memasing macam lahnat... kata dah 2 juta PLC yang dipasang.. then bila aku tepOn rizal dia kata hanya 3O K saja... apa cerita ni... apa hal ni... ni yang aku hangin ni... mana janji upline kat aku dulu... nasib baik bukan hang yang upline aku..

Aku BDC ? ...waaakakaka... wei aku pun rakyat biasa je yg mematuhi setiap ayat2 BDC dan HQ hingga akhirnya aku pun jadi mcm kau kena cari org bawah ... padahal kita cerita apa yg terdahulu cerita yg kini ceritanya dah berubah ... x pe laa
Back to top Go down
Ofill3

Ofill3

Posts : 57
Join date : 2008-01-17
Location : serdang kg baru tikam batu... hehe

Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty
PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty23rd March 2008, 12:54 am

degaOne wrote:
Ofill3 wrote:
degaOne wrote:
nasbina wrote:
tulis, sapa pun leh tulis. Saya pun leh kata ada 10 lombong. Gambar sapa pun leh letakkan. Ambil je gambar mana-mana, display je. Kata le ini gambar lombong saya. Leh Caya ke? Fikir le sikit. Zaman sekarang orang sanggup menipu orang untuk hidup senang. Insaflahhhhhh...

Macam biasa buat jer...

ni bukan sOal macam biasa buat ni degaOne... jangan la pasal ekau bdc ekau leh cakap suka ati kau... masa aku nak mula masuk dulu cakap memasing macam lahnat... kata dah 2 juta PLC yang dipasang.. then bila aku tepOn rizal dia kata hanya 3O K saja... apa cerita ni... apa hal ni... ni yang aku hangin ni... mana janji upline kat aku dulu... nasib baik bukan hang yang upline aku..

Aku BDC ? ...waaakakaka... wei aku pun rakyat biasa je yg mematuhi setiap ayat2 BDC dan HQ hingga akhirnya aku pun jadi mcm kau kena cari org bawah ... padahal kita cerita apa yg terdahulu cerita yg kini ceritanya dah berubah ... x pe laa

ye ke.. degaOne keke... tak pe la degaOne... ni dah jadi asam garam dah... apa apa pun den ni jenis yang tak mudah mengalah... dari labu peram sampai la ke abfund dan internet banking memacam mlm dari yang jual prepaid jual ubat la, itu la ini la, prepaid tepOn la den jOin satu menda pun tak jadi haha... rasa nya mygh ni mlm yang last den jOin kOt... keke... pasal sps1 ni macam tak memberansang kan den biO kan je la... nak jOin sps2 den rasa tengOk keadaan dulu... life must ceria betul tak degaOne... hanya sizakir tu je yang senyap terus hilang tanpa kabar berita dia... dulu masa dia datang jumpa den memamcam janji manis dia hahaha... la ni terus menyepi, memang hangguk betul zakir tu hahaha... degaOne mana sis puteri... lama tak dengar kabOr dia... bila la gamak nya den leh minum ngeteh sama kOrang kat shah alam nun...
Back to top Go down
degaOne

degaOne

Posts : 68
Join date : 2008-01-08
Age : 41
Location : Utara Selatan Timur Barat MALAYSIA

Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty
PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty23rd March 2008, 4:29 am

Ofill3 wrote:
degaOne wrote:
Ofill3 wrote:
degaOne wrote:
nasbina wrote:
tulis, sapa pun leh tulis. Saya pun leh kata ada 10 lombong. Gambar sapa pun leh letakkan. Ambil je gambar mana-mana, display je. Kata le ini gambar lombong saya. Leh Caya ke? Fikir le sikit. Zaman sekarang orang sanggup menipu orang untuk hidup senang. Insaflahhhhhh...

Macam biasa buat jer...

ni bukan sOal macam biasa buat ni degaOne... jangan la pasal ekau bdc ekau leh cakap suka ati kau... masa aku nak mula masuk dulu cakap memasing macam lahnat... kata dah 2 juta PLC yang dipasang.. then bila aku tepOn rizal dia kata hanya 3O K saja... apa cerita ni... apa hal ni... ni yang aku hangin ni... mana janji upline kat aku dulu... nasib baik bukan hang yang upline aku..

Aku BDC ? ...waaakakaka... wei aku pun rakyat biasa je yg mematuhi setiap ayat2 BDC dan HQ hingga akhirnya aku pun jadi mcm kau kena cari org bawah ... padahal kita cerita apa yg terdahulu cerita yg kini ceritanya dah berubah ... x pe laa

ye ke.. degaOne keke... tak pe la degaOne... ni dah jadi asam garam dah... apa apa pun den ni jenis yang tak mudah mengalah... dari labu peram sampai la ke abfund dan internet banking memacam mlm dari yang jual prepaid jual ubat la, itu la ini la, prepaid tepOn la den jOin satu menda pun tak jadi haha... rasa nya mygh ni mlm yang last den jOin kOt... keke... pasal sps1 ni macam tak memberansang kan den biO kan je la... nak jOin sps2 den rasa tengOk keadaan dulu... life must ceria betul tak degaOne... hanya sizakir tu je yang senyap terus hilang tanpa kabar berita dia... dulu masa dia datang jumpa den memamcam janji manis dia hahaha... la ni terus menyepi, memang hangguk betul zakir tu hahaha... degaOne mana sis puteri... lama tak dengar kabOr dia... bila la gamak nya den leh minum ngeteh sama kOrang kat shah alam nun...

Klu nak cakap pasal pengalaman biz mmg smua ada pengalaman n kebanyakannya PAHIT, ko sama je dgn aku semua aku buat dari prepaid sampai ke Bijih Besi ni ...

Tapi terus terang aku cakap biz yang paling ngetop myGH2u ni laa, apa idaknya 5 bulan aku buat total incom da mcm 3 tahun penyata tahunan gaji aku ngajo...

So, aku saaaaaaaaayang sangat myGH2u ni... tapi, kisah2 upline aku lain plak dari ko... alhamdulillah aku kena close oleh seorang leader yg aku kenal gak dan memang dia cerita 1 point tu mmg kaw2 income insentif yg bakal dapat kat PLC tu, itupun dia kata LEader dia la yg kata dia tak ubah apa pun, tapi mujur juga aku mata duitan yg join bukan kerana insentif tu tapi kerana MARKETING PLAN dia, tapi sbenarnya INSENTIF tu pun main kan peranan gak kenapa aku join myGH2u ni...

Lepas aku join tu bermula lah episod kegemilangan tajaan aku dgn bermodalkan ilmu dari kelas2 mitingg HQ serta anjuran2 BDC2 dan akhirnya aku berjaya anjurkan di tempat2 yg aku jangka meletop. Semua kemasukan bawah aku adalah hasil dari ilmu marketing plan yg sentiasa UP TO Date dari HQ atau dari BDC dan aku mula di kenali dan aku jadi GAH masa tu.

Hingga kemuncak penutupan SPS 1 tanggal 5.1.2008 dan sehari sebelum tu pertama kali aku menerima income rm3870.00 sehari sbb berpusu2nya donline aku buat submition, aku saaangat gembira walaupun sblum tu aku dapat rm1k - rm2k tu sudah biasa dalam sehari .. dan yg lebih GAH lagi pada malam pelancaran SPS2 tu aku telah di anugerahkan sebagai USHAWAN HARAPAN MYGH2U 2007, aku saaaangat bangga gila tp cover.

So, apa yg aku nak cerita ni bukan la sbb ke GAH han pendapatan serta pengiktirafan itu, aku cuma nak bagitau aku dapat tu semua dari hasil closing prospek dengan menggunakan ILMU serta ARAHAN dari HQ serta BDC dan juga LEADER aku, tiada penokok tambahan dalam menyampaikan persembahan hingga terjoinnya mereka.

TETAPI, kenapa semua itu sukar aku lakukan di SPS 2 ? ...

... dan, kini terima kasih kepada HQ kerana berjaya mengotakan janji memberi insentif kepada peserta SPS 1, tetapi aku lansung tidak gembira tapi aku akur... CUMA, talian talifon aku bermula pagi 20hb MAc 2008 sehingga sekarang berdering kerana soalan berikut :


MALAM KE PAGI 20hb ...
1- Harini ada ke dapat insentif?
2- Hari ni dah 20hb, ada ke rezeki kita?
3- Dapat ke SMS insentif hari ni?
4- Tak sabar ni... agak2 1 point berapa kupang?

TENGAHARI ...
1- Takde apa2 pun?
2- Hello bro, sampai bila mau tunggu?
3- Jangan main2 bro... wa nak beli susu anak ni..
4- Kat metro kata 20hb, ni dah tengahari ni takde bunyik2 SMS pun.?

PETANG ...
1- Sonyap jo?
2- Tipu ka? .. berapa hengget 1 point?
3- Woit sok aku dah nak ke kedah, tu je la harapan aku wat duit minyak.
5- Dah kencing ko woi?

Di antara pagi hingga ke petang tu, SMS dari BDC aku terima lepas tengahari, dorang kata " HARI INI TIADA INSENTIF, SEBAB CUTI UMUM" .. aku pun SMS la semua bebudak bawah aku siap cakap SILA HUBUNGI HQ atau layari website utk perkembangan terkini . Dalam masa yang sama aku sendiri pun tak tahu berapa nilai 1 point SPS 1.

Tapi semua tu tak berakhir lagi, aku masih lagi cover HQ... tup2 tanggal 21hb berlaku lagi kekecohan .. soalan2 sama je mcm yg korang2 dapat n aku bantu lagi HQ jawab dgn apa yg BDC bagitau, TERIMA KASIH BDC walaupun jawapan lain2 .. tetiba aku tgok website HQ barula terungkai persoalan kenapa tak semua dapat insentif pada 21hb, kerana akaun tumpang... tapi rata2 org bawah aku yg tak tumpang akaun pun tak dapat2 lagi sampai sekarang.

AKhirnya aku mula dicemuh, kawan dah mula mengata, dah mula cakap belakang, dh mula sok sek sok sek walaupun kita dah trcabot tekak bagitau bermula lah episod pengiraan perjalann Buy Back Option 300% ..

ok kita kembali pada asal kejadian, ini la lumrah kehidupan ... orang yang berusaha lebih dapat lebih tapi orang yg malas berusaha dapat sikit tapi marah-marah.

Kita tak boleh salahkan mereka kerana memang JELAS penyertaan orang2 melayu dalam myGH2u adalah kerana INSENTIF walaupun dah berbuih mulut kita jelaskan jangan berharap sangat berapa kita dapat, tp bila dah dapat rm5 satu point baru la menganga mereka.

Aku cuma berharap agar pihak syarikat jelas dalam penyampaian sesuatu perkara lebih2 lagi tang bab duit. dalam paper ada muka aku, tp aku biasa je sbb aku dapat bayangkan apa akan jadi pada tarikh 20hb tu. Syarikat yg maju dgn hasil sale syarikat yg melonjak pada penghujuing penutupan SPS 1 telah menyatakan dengan KERAMAT nya dalam metro utk tarikh 20hb tapi mereka terlupa atau mmg tak tahu waktu itu coti dan sepatutnya di notakan sekali pembayaran untuk bulan MAC akan di lakukan pada 21hb dlm metro tu juga supaya kawan2 tak penat melayan kaki2 tidor SPS 1 ...

ada lai nak tulis tapi malas la ...
Back to top Go down
halimkjg

halimkjg

Posts : 35
Join date : 2008-01-07
Location : perak.sabak.shah alam.kL.cheras.semanggul.ulu dedap.bukit tempurung.gua niah.kedai pak majid.

Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty
PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty23rd March 2008, 6:54 am

aku sambung karang...aku sambung karang...haaaa....cakap senangla,kalau kata KERAMAT tu tunjukkanlah keKERAMATANnya...kalau keramat kolumpo tu lainla.... Exclamation
Back to top Go down
Ofill3

Ofill3

Posts : 57
Join date : 2008-01-17
Location : serdang kg baru tikam batu... hehe

Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty
PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty23rd March 2008, 6:53 pm

halimkjg wrote:
aku sambung karang...aku sambung karang...haaaa....cakap senangla,kalau kata KERAMAT tu tunjukkanlah keKERAMATANnya...kalau keramat kolumpo tu lainla.... Exclamation

huh... degaOne.. tu hal akaun tumpang.. yang aku guna akaun aku sendiri ni apa hal nya... pasal 50 ringgit aku nak pg bank berkali kali ke... kalau seribu dua ribu tu serOnOk jugak la... ni hampeh pun tarak...
Back to top Go down
puteri_206

puteri_206

Posts : 192
Join date : 2008-02-05
Location : shah alam......petaling jaya......

Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty
PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty23rd March 2008, 7:02 pm

aik.......apa cite ni? Rolling Eyes mentang2 pu3 dh lama x masuk forum, dh jadi cam ni....apalah yg korang pening2 utk pk......Insyaallah, duit kita tetap akan masuk, cuma cepat dan lambat jer.....klu phk sykt nk tipu kita, dh lama dah diorang buat Mad ....

kita sepatutnya bersyukur, ada jugak duit tambahan masuk utk membantu menambah pendapatan keluarga.... ni pu3 tgk klu dulu korang sume bersemangat,percaya 100%.........last2 dh mcm kurang percaya......pu3 percaya mgkn ini smua disebabkan duit yg dijanjikan blm masuk2 lg kan? Yakinlah dgn diri sendiri, klu kita x yakin, mcm mana nk yakinkan org lain? Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty
PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   Insentif Perlombongan Bijih Besi - Page 9 Empty

Back to top Go down
 
Insentif Perlombongan Bijih Besi
Back to top 
Page 9 of 16Go to page : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 12 ... 16  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Rasmi MyGH2U Network System :: Your first category :: Your first forum-
Jump to: